Bencsik András: Rendkívüli időkben élünk

Bencsik András: Rendkívüli időkben élünk

Szükségszerűen bukkantam erre a beszédre. „Rendkívüli időkben élünk” – kezdte beszámolóját Carlo Maria Viganó érsek, apostoli nuncius a tavaly októberben Pittsburghben tartott katolikusidentitás-konferencián, amelyről persze nem számolt be a világsajtó.

[…] „Nyilvánvalóan nincs két egyház, ez lehetetlen, istenkáromló és eretnek volna. Krisztus egyetlen igaz egyháza ma sem bukott el küldetésében, és nem torzult szektává. Krisztus egyházának semmi köze azokhoz, akik az elmúlt hatvan évben végrehajtották az őt elfoglaló tervet. Az átfedés a katolikus hierarchia és az úgynevezett »mély­egyház« tagjai között nem teológiai tény, hanem történelmi valóság, ami túlmutat a szokásos kategóriákon, és elemezni kell.”

A „mélyegyház” és a „mélyállam” kifejezés nem véletlenül cseng össze: igen, ARRÓL van szó.

„Tudjuk, hogy az Új Világrend a szabadkőművesség projektje, és az a célja, hogy megalapítsa a zsarnokságot: egy projekt, amely a francia forradalomra, a felvilágosodás korára, a katolikus monarchiák végére és az egyház elleni hadüzenetre nyúlik vissza. Az Új Világrend ellentéte a keresztény társadalomnak, és a Civitas Diaboli, az Ördög birodalma létrehozása a célja, szemben a Civitas Deivel, Isten országával. Ez örök harc a fény és a sötétség, a Jó és a Gonosz, Isten és a Sátán között.

Ebben a küzdelemben a Gondviselés Krisztus Egyházát és különösen a Legfelsőbb Pápát kathékonként helyezte el, vagyis ő az, aki ellenáll a gonoszság misztériumának. A Szentírás azonban arra figyelmeztet bennünket, hogy az Antikrisztus megnyilvánulásakor ez az ellenállás – a kathékon – megszűnik. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy a végidő a szemünk láttára közeledik, mivel az igazságtalanság homálya a kathékon bátor ellenállásának megszűntével az egész világon elterjedt.” (A sztoikus filozófia szerint az embernek és minden élőlénynek a Természetnek megfelelően kell cselekednie; ez a kathékon lényege – a szerk.)

Világos szavak egy sötétülő világban. Mintha erre válaszolna levelében egy amerikai ismerősöm:

„Nagyon rossz dolgok történnek a hazámban. Már nem tudunk hinni a médiának, mert hazudnak, és nem tűrnek el más véleményt. Ne higgyetek az újságoknak! A washingtoni tüntetés hatalmas volt és békés, kivéve a rendőröket. Az a hölgy (Ashli Babbitt – a szerk.), akit lelőttek, fegyvertelen volt, és nem rombolt le semmit az épületben. Pár tucat ember megrohamozta és elfoglalta a rosszul őrzött Capitoliumot abból a több mint egymillióból, akik Trump mellett álltak ki. Hallottatok arról, hányan voltunk?”

Hírdetés

Nem hallottunk.

„A közösségi médiumok, a Facebook, a Twitter és a többiek az Egyesült Államok elnökét letiltották. Van egy új, egyelőre még szabad közösségi fórum, a Parler (már nincs – a szerk.). Ám most a Google és az Apple nem engedélyezi, hogy az emberek letöltsék ezt az alkalmazást. Ez már a kommunizmus kezdete Amerikában, és túl sok az agymosott ember. Tartsátok nyitva a szemeteket, és ne higgyetek azoknak a híreknek, amit Amerikáról hallotok. Figyeljetek Viganó érsek szavaira!”

Viganó érsek… Élő lelkiismeret.

Az interneten kering egy videó, amin tisztán látszik, hogy egy öltönyös, fekete maszkot viselő férfi közelről és tudatosan lövi le a bezárt üvegajtón keresztül a kívülről csimpaszkodó Ashli Babbitot. Az is látható, amint a már földön fekvő Babbit mögött a folyosón ácsorgó gépfegyveres, sisakos rendőrök közül az egyik reflexből a gyilkosra emeli a fegyverét… Káosz.

Bencsik András – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »