Bencsik András: Hallod, keresztény Európa?

Bencsik András: Hallod, keresztény Európa?

Nem kellene például meghallani egy fekete bőrű guineai bíboros atya intelmeit?

Ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Azonban mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy, hanem minden erő forrása. Az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság, és nincs európai élet sem, mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepén. A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el, „az eredetileg kereszténynek tervezett” Európai Unió megalakítása is. Félelmetes erejű mondatok, ha összevetjük például a fekete Robert Sarah bíboros szavaival.

Miért? Ezért: a múlt héten bevallotta egy 33 éves olasz férfi meggyilkolását egy marokkói migráns. Azért ölte meg, mert túl boldognak látta. A 27 éves Said Machaouat a hétvégén adta fel magát, és bevallotta, hogy ő ölte meg még februárban a 33 éves Stefano Leót, akinek holttestét a Pó folyóban találták meg. „Én vagyok Stefano Leo gyilkosa, fel kell adnom magam. Érzem, hogy a rendőrség vadászik rám” – mondta a gyilkos, majd így folytatta: „Az előttem elhaladó emberek közül pusztán azért választottam ki ezt a fiatal férfit, mert boldognak tűnt. Nem tudtam elviselni a boldogságát… Azon a reggelen eldöntöttem, hogy valakit meg fogok ölni. Vettem egy késkészletet, amiből csak a legélesebbet tartottam meg, majd elmentem a helyszínre, és vártam. Amikor megláttam ezt a férfit, nem bírtam elviselni a boldog kinézetét. Rám nézett, én pedig azt gondoltam, hogy ugyanúgy kell szenvednie, ahogy én szenvedek. Elvágtam a torkát a késsel.”

A kihallgatáskor kiderült, hogy Machaouat azért akart egy önmagához hasonló férfit meggyilkolni, hogy „elvegye a jövőjét, a gyerekeit, a barátait és a családját”. Hogy vajon mi válthatott ki Machaouatból ilyen mély gyűlöletet és gonoszságot? A marokkói ezt is elmondta. Azért ölt meg egy teljesen ártatlan, fiatal olasz férfit, mert depressziós lett amiatt, hogy szétmentek a volt feleségével. És ölnie kellett.

Hallod, keresztény Európa? Nem kéne lassan ébredezni? Nem kellene például meghallani egy fekete bőrű guineai bíboros atya intelmeit? Ő aztán igazán tudhatja, miről beszél. Robert Sarah bíboros, aki a Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációjának Ferenc pápa által kinevezett prefektusa, mélységesen elítéli a migrációt. Szerinte a keresztényeknek inkább ellenezniük kellene a tömeges bevándorlást.

Hírdetés

A mandiner.hu által szemlézett cikkben a bíboros elmondja, hogy téves szentírás-magyarázat Isten szavát a bevándorlás reklámozására használni, majd élesen bírálja azokat a püspököket, akik „homályos és pontatlan dolgokat mondanak, hogy elkerüljék a kritikát”. Az egyház szerinte nem asszisztálhat a rabszolgaság ezen új formájához, amivé a tömeges bevándorlás vált. „Ha a Nyugat továbbra is ezen a végzetes úton jár, akkor a születések hiánya miatt el fog tűnni, és elfoglalják az idegenek, mint ahogy egykor Rómát is megszállták a barbárok” – jelentette ki Sarah bíboros, majd hozzátette, hogy az ő hazája musz­lim többségű, így tudja, miről beszél.

És ekkor jön a csattanó: „Ha Európa eltűnik, és vele eltűnnek az öreg kontinens megfizethetetlen értékei, akkor az iszlám lerohanja a világot, és teljesen megváltoztatja a kultúrát, az antropológiát és a morális elképzeléseket is.”

Bencsik András – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »