Benarkózva tiltakozott a kéménymászó ligetvédő – ez ma a trendi liberáliséknál

A rendőrség visszautasít több, a Városligetben, a Közlekedési Múzeumnál történt eseményekről szóló sajtóhírt. A Ligetvédők Facebook-oldalukon azt írták, hogy engedély nélkül bontják a múzeumot. A rendőrség közleményében többek közt megemlíti, a múzeum kéményére is felmászó 32 éves budapesti K. Gergely, „saját elmondása szerint kábítószer hatása alatt tiltakozott“.

Magyar Menedék - Tepe

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu weboldalon szerdán megjelent közleményében arra reagált, hogy több portálon azt írták,a Ligetvédők egy aktivistáját, aki a Közlekedési Múzeum kéményére mászott fel, a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára vitték és éjszakára bent tartották.

A rendőrségi közleményben az áll, a 32 éves budapesti K. Gergely, aki a múzeum kéményének belső falához láncolta magát, saját elmondása szerint kábítószer hatása alatt tiltakozott.
A rendőrök a hőség és a férfi „bódult, zavart állapota” miatt több alkalommal hideg vizet adtak neki. Közölték, K. Gergelyt nem a rendőrség, hanem a mentők vitték megfigyelésre kórházba. A rendőrség „jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség” miatt szabálysértési eljárást indított ellene – tették hozzá.

A közleményben reagáltak azokra a sajtóhírekre is, amelyek szerint kedden a Városligetben a rendőrök fellökték Mécs Imre korábbi parlamenti képviselőt, akinek emiatt megsérült a keze. A BRFK azt írta, hogy Mécs Imrét „egy magánszemély lökte fel a Közlekedési Múzeum előtt“.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »