Bemutatták az orosz hadsereg harci felszerelésének harmadik generációját

Bemutatták az orosz hadsereg harci felszerelésének harmadik generációját

A Ratnik-3, az orosz hadsereg harci felszerelésének harmadik generációja, 2022-ben lép hadrendbe, jelentette be Oleg Salyukov az orosz földi erők főparancsnoka pénteken.

A Ratnik-3 harci felszerelés jövőbeni elrendezésének megteremtésével kapcsolatos tudományos kutatások befejezése után a projekt végrehajtása lehetővé teszi egy katona teljesítményének 1,5-szeres növelését különböző feladatok harci feladatok elvégzésében- mondta.
Salyukov elmondta, hogy a felszerelés összsúlya 30% -kal csökken,

A Ratnik készlet öt integrált rendszert tartalmaz, amelyek magukban foglalják az életet támogató, parancsnoki és kommunikációs, kapcsolódási, védelmi és energiatakarékos alrendszert. Úgy tervezték, hogy minden időjárási körülmények között éjjel-nappal használható.

A Ratnik összesen 59 részből áll, köztük különféle golyóálló mellényeket és védő sisakokat, harci egyrészes ruházatot, aktív védő fülhallgatót, védőszemüveget, gránátvetőt, támadópisztolyt, mesterlövész puskát, lőszert, harci kést,  felderítő eszközöket és az egységes optikai és hőképes látóberendezést.

Hírdetés

Salyukov hozzátette, hogy a TsNIITochMash által kifejlesztett Ratnik-3 készlet egy exoskeleton vázra épül.

A mesterséges külső váz angolul exoskeleton, az emberi testet magába foglaló teherhordó-helyváltoztató szerkezet, ’külső csontváz’. Az orosz katonai kutatások elsősorban az emberi test teherbírásának (gyorsaság, hordképesség) növelése irányába folynak: az egészséges katona, a lábak és ízületek megtámasztásával, mintegy tízszer akkora teher elviselésére képes, mivel a terhelést a külső váz veszi át.
A célt jelző rendszert a sisak homlokzatára szerelik fel, míg a golyóálló mellény egyszerre több golyót képes megállítani, írja a TASS.

Fotó: © Valeriy Sharifulin / TASS

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »