Bemutatták az elektromos Daciát

Bemutatták az elektromos Daciát

Nagyon hasonlít a kínai piacra kifejlesztett Renault City K-ZE-re a Spring Concept modell, az első elektromos Dacia – a két modell csaknem egyforma.
„Dacia Spring: városi, dinamikus és kész felvillanyozni minden utazást” – ezzel az üzenettel mutatta be a Dacia az új modellt. A Spring Electric dizájnja kompakt, hossza 3,7 méter, ötajtós – látható a gyártó Facebook-oldalán közzétett felvételen. A várhatóan két éven belül piacra kerülő Spring Concept alapára 15 000 euró lehet.

A gyártó közlése szerint a Spring Electric sorozatmodell mintegy 200 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Dacia két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Genfi Autószalonon, március 3-án mutatja be a világ legelérhetőbb áru, 100 százalékban elektromos meghajtású autóját. Az eseményt azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Az viszont már korábban kiszivárgott, hogy

az elektromos Dacia a Kínában piacra dobott Renault K-ZE európai piacra alkalmazott változata lesz.

Hírdetés

A modellt 2018 szeptemberében, a Párizsi Autószalonon mutatták be, és a fejlődő országok piacaira szánták. A francia autógyártó portfoliójában még van egy elektromos modell, a ZOE, amelynek ára áfástól eléri a 30 000 eurót.

A Dacia amúgy továbbra is a legnépszerűbb autó a romániai fogyasztók körében, valamennyi modelljéből többet adtak el tavaly, mint 2018-ban,  a legjobban a Logan fogyott, ebből több mint 20 ezret értékesítettek. A legkedveltebb hobbiterepjárónak a Duster bizonyult, a modellből Romániában eladott 12 795 jármű 70 százaléka összkerékmeghajtású volt.

 

Fotót innen lehet: 

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »