Bemutatták a magyar válogatott új mezét – itt a magyarázat a mintához (fotók)

Bemutatták a magyar válogatott új mezét – itt a magyarázat a mintához (fotók)

Budapest szervezőként csatlakozott a 2020-as Európa-bajnoksághoz, így az új szerelés egyes részleteihez a városból merítettek inspirációt az adidas tervezői.

A legújabb mezgarnitúrák a 2020-as Európa-bajnokságra készültek. A tervezésnél a fő koncepció a művészet és a labdarúgás ötvözése volt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mezek egyes grafikai elemeihez a rajongók és a játékosok közös szenvedélyeiből és érzelmeiből merítettek inspirációt a tervezők – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség weboldalán.

„Egyedülálló kihívás volt egy olyan mezsorozat kidolgozása, amely sikeresen közvetíti a futball nyers érzelmeit és azok egyesítő erejét. A kreatív folyamat kezdetén kézi rajzokra összpontosítva dolgoztunk, ami lehetővé tette számunkra, emberi és érzelmi szempontból kifejezőbb legyen, amit létrehozunk. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, mert úgy gondoljuk, hogy a művészet és a futball világának egyesítése sikeres volt” – mondta el Juergen Rank, az adidas vezető tervezője.

Hírdetés

A magyar válogatott meze most először került egy kategóriába többek közt a belga, spanyol és a német csapatéval, ami azt jelenti, hogy nem egy sablon alapján készült, hanem minden eleme egyedileg tervezett és más adidas mezekre nem adaptálható.

Színeiben a nemzeti lobogó köszön vissza, míg mintázatát, annak áramló hatásait a Duna ihlette.

A Budapest utalás annak köszönhető, hogy a város szervezőként vesz részt a 2020-as Európa-bajnokságon. A nyak hátoldalán egy „Magyarország” felirat olvasható. A fenntarthatóság jegyében a mez anyaga 100%-ban újrahasznosított poliészter, míg gyártási technológiája a kor elvárásaihoz igazodva biztosítja a hő- és légáteresztést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »