Bemutató kosárlabda edzés Ekecsen

Bemutató kosárlabda edzés Ekecsen

Aki kezdőként irányított keretek között szeretne megismerkedni a kosárlabdázással a Csallóközben, annak bizony nehéz dolga van, hiszen Somorján kívül aligha van erre lehetősége. Ott is főleg a női szakág dominál, férfiként, fiúként a járási vagy az országhatár átlépése javasolt, legalábbis a szakavatottak zöme ezt ajánlotta, amikor a témáról beszélgettünk.

Bár Somorján, értesüléseim szerint, legújabban már fiúkkal is foglalkoznak egy csoportban, ám aki a járás túlsó végében lakik, annak nem biztos, hogy ez megoldás. Bősön Zalka Lóránt vezetésével létezik egy jól működő csapat a helyi Amade László Alapiskola kötelékében, de oda csupán az iskola növendékei járhatnak. Azonban februárban Lóránték Ekecsre látogattak, a helyi Mozdulj Ekecs polgári társulás meghívásának eleget téve, amire később írásomban még visszatérek.

Ismerve a fentebb felvázolt problémát, a csapat, jobban mondva annak egyik tagja, Kürthy Judit, aki korábban a pécsi PVSK utánpótlás csapatában játszott, majd korosztályos válogatottként szerepelt Európa Bajnokságon, később pedig játékvezetőként is tevékenykedett, arra vállalkozott, hogy nyilvános kosárlabda edzéseket indít Ekecsen, amelybe egyaránt bekapcsolódhat fiú és lány, kicsi és nagy.

Judit segítségével először bemelegítő gyakorlatokra került sor, majd a jelenlévők megismerkedtek a megfelelő labdafogással, labdabiztonsággal, labadavezetéssel és a dobás technikájával. Ezután pedig már egy street ball-szerű, egykosaras játékra is sor kerülhetett. Ahogy elnéztem, a szabályokkal már lényegében mindenki tisztában volt, de természetesen erről is szó esik majd a későbbi edzéseken, amelyre mindenkit sok szeretettel vár a Mozdulj Ekecs polgári társulás, hiszen most még a toborzás szakasza folyik és a közeljövőben bárki jelentkezhet.

Akit érdekelnek az edzések, az a Mozdulj Ekecs Facebook oldalán és a [email protected] e-mail címen vagy a +421 944 662 297-es telefonszámon érdeklődhet. Amit a jelentkezőnek mindenképpen magával kell hoznia, az a vizes palack, a magas szárú kosaras cipő, ami a bokát megfelelően tartja, a kényelmes edzőruha, és ha van, akkor a kedvenc kosárlabdát is el lehet hozni.

Hírdetés

Jó volt nézni, ahogy a gyerekek már úgy vezették a labdát, hogy alig néztek rá, keresték a helyzeteket, dobták a kosarat, futottak fel-alá. Közben tudtuk, hogy ez vár ránk is”,

olvasható Mozdulj Ekecs Facebook oldalán, Csicsó Dóri beszámolójában.

Nagyon jól éreztük magunkat! Hálásan köszönjük Lórinak és a csapatnak ezt a kis ízelítőt, hogy eljöttek, elhozták nekünk a kosárlabda örömét és játékát! Nagyon örülnénk, ha Ekecsen is rendszeresen működne majd egy kosár csapat!”,

folytatódik az írás.

Bízzunk benne, hogy teljesül az ekecsiek vágya, de ismétlem, az edzésekre nemcsak ekecsiek, hanem bárki jelentkezhet a megadott elérhetőségek valamelyikén, függetlenül kortól és nemtől.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »