Bemutatjuk Kiss Veronika hajszobrászt – Fodrászat fiatalos szemmel

Bemutatjuk Kiss Veronika hajszobrászt – Fodrászat fiatalos szemmel

A fodrászat művészete még az ókorba nyúlik vissza. Már az egyiptomiak is nagy hangsúlyt fektettek megjelenésükre. A hajápolás ekkor kapott igazán nagy figyelmet. A görögök az istenek ajándékának tekintették a hosszú hajat, melyben a férfiak erejét és lelkét vélték felfedezni. A hölgyek hajpompájukat szalagokkal copfba vagy kontyba kötötték. Azóta többezer év telt el, de a hajszobrászat művészete nem ment ki a divatból. Sőt egyre jobban fejlődött, gondoljunk csak a mai szépen elkészített hajkoronákra!

Kiss Veronika – aki a Chanel Szépségszalonban várja vendégeit – egy igazán elhivatott egyéniség. Vendégeinek mindig tudása legjavát nyújtja, hogy igazán elégedettek legyenek az általa elkészített frizurákkal. Vele beszélgettünk tervekről, kihívásokról.

– Beregdédában születtem, általános iskolai tanulmányaimat ott is kezdtem. Mivel a településen nincs középiskola, ezért kilencedik osztály után beiratkoztam a Beregszászi 5. Számú Középiskolába, esti tagozatra. Időközben – mivel mindig is nagyon érdekelt a fodrászat – elvégeztem egy tanfolyamot a Vérke-parti városban, majd otthon vállaltam vendégeket. Azonban úgy érzetem, hogy a tanfolyam alkalmával nem kaptam meg a kellő szakmai tudást, így egy másik képzést is elvégeztem annak érdekében, hogy még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsak.

– Az érettségi bizonyítványom megszerzését követően a beregszászi Sakura Szépségszalonban dolgoztam körülbelül másfél évet. Majd a pandémia időszaka alatt otthon fogadtam a vendégeimet, valamint külföldön is szerencsét próbáltam, két hónapot töltöttem Csehországban. A szívem azonban haza húzott. Ekkor keresett meg az újonnan induló Chanel szalon vezetője, hogy lenne-e kedvem náluk dolgozni. Erre én igent mondtam, és azóta is ott várom vendégeimet. Persze a kezdet nem volt egyszerű, ezt be kell valljam. Érettségi előtt álló fiatalnak nem könnyű összeegyeztetni a munkát és a tanulást. Mindkét helyen maximálisan meg kell felelni, ez eléggé megterhelő. A szalonok esetében pedig az okozott nehézséget, hogy kialakítsak egy visszajáró vendégkört. Újként meg kellett magam ismertetni a vendégekkel, hogy tudják, jó munkát végzek, és többször felkeressenek. Mára talán mindez sikerült…

– A hölgyek különböző hajfestésekkel, hajvágási típusokkal, hajkezelésekkel, frizurákkal, kontyokkal kereshetnek meg. Nagyon szeretem a színátmenetes hajfestést, sokaknak tudom ajánlani. Emellett a bonyolultabb esküvői frizuráktól sem riadok vissza. Élvezem a kihívásokat. A hölgyek mellett pedig urak is megkereshetnek egy-egy frizuraigazításra.

Hírdetés

– Az egyik legtöbbet kért ilyen szolgáltatás a keratinos hajegyenesítés. Emellett ultrahangos hajkezelés is kérhető tőlem. Ezek a kezelések a haj hosszának megőrzését szolgálják, azt, hogy a hajszálak szerkezete minél jobban megőrizhesse rugalmasságát. Valamint egy igen hasznos fejbőr kezelést is kipróbálhatnak, amely egy egészségmegőrző masszázst foglal magába. Ilyenkor a káros lerakódásoktól megtisztítjuk a fejbőrt, egészségesebbé varázsoljuk a hajhagymákat.  

– Úgy gondolom, hogy a megbízható személyiség és a precíz munka az, amiért a vendégek egy-egy szakemberhez visszajárnak. Persze nem elhanyagolható a jó reklám sem. Fontos, hogy akár a közösségi oldalakon is hirdessük magunkat, hisz így tudhatják meg minél többen, hogy mit is kínálunk.

– Napról napra új technikák jelennek meg, amelyeket ismernünk kell ahhoz, hogy megfelelő munkát végezhessünk. Nem szabad megállni egy szinten, mert előbb-utóbb lemaradunk – akkor már nem fognak keresni a vendégeink. Jómagam is szeretnék minél több tanfolyamon részt venni a tudásom gyarapítása érdekében. Jelenleg a hajhosszabbítás technikája felé kacsingatok, azt szeretném minél jobban elsajátítani a közeljövőben.

– Mint mondtam, két hónapot dolgoztam Csehországban. Tartalmas időszak volt, azonban azt is be kell vallanom, hogy nem éreztem magam komfortosan ott. Rá kellett jönnöm, hogy nem az az én világom, így hazajöttem, és folytattam a fodrász szakma gyakorlását, amely kitölti az életem.

– Mint említettem, nem tudom elképzelni, hogy mással foglalkozzam, ez tesz teljessé. Örömöt szerez az, amikor látom, hogy a vendég elégedett az általam készített frizurával. Olyankor büszke vagyok arra, hogy elértem ezt. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy én osztom be a munkaidőmet, így jut idő a vendégekre, de a pihenésre, kikapcsolódásra is.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »