Bemondta az unalmast a DK! Gyurcsány Ferenc és társai 2018-ig kivonulnak a parlamentből

Bemondta az unalmast a DK! Gyurcsány Ferenc és társai 2018-ig kivonulnak a parlamentből

Szombaton a Népszabadságot felfüggesztette a saját kiadója. Másnap az egyik parlamenten kívüli baloldali párt; a Negyedik Köztársaság közölte, hogy feloszlatja magát és nem statisztál tovább az Orbán-rendszerhez. Hétfő reggel pedig az Index.hu értesülései nyomán tudható már az is, hogy a Demokratikus Koalíció kivonul az Országgyűlésből, alighanem egészen a 2018-as választásokig bojkottálja a törvényhozást.

 

A gyurcsányista párt hétvégi rendkívüli elnökségi ülésen úgy határoztak, hogy képviselőik a továbbiakban nem folyatnak parlamenti munkát; azaz nem lesznek ott sem a plenáris, sem a bizottsági üléseken. Nem hallgatják meg a napirend előtti felszólalásokat sem.

Az érintett politikusok nem is szavaznak többet, kivéve azon kétharmados szavazások alkalmából, amikor lehetőség nyílik arra, hogy a Fidesznek keresztbe tegyenek. Illetve évente egyszer kötelezően kell valamiféle parlamenti tevékenységet folytatniuk, máskülönben Magyarország legnagyobb bánatára Oláh Lajos, Varjú László, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc mandátuma megszűnne.

A DK-nak állítólag a kvótareferendum, a népszavazás bukása elleni alaptörvény-módosítási kezdeményezés és a Népszabadság felfüggesztetése volt az utolsó csepp a pohárban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »