Belvárosi ingatlanlista: falusi árakon keltek el ingatlanok

Belvárosi ingatlanlista: falusi árakon keltek el ingatlanok

Nagymértékű kedvezménnyel eladott V. kerületi ingatlanok szerepelnek abban a 83 oldalas dokumentumban, amit a rendőrség adott át a bíróságnak a Rogán-Juhász per bizonyítási folyamatában.

A korábban eltűntként kezelt, ám azóta mégis előkerült ingatlanlistát azért állították össze, mert Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, volt V. kerületi polgármester feljelentette az Együttben politizáló Juhász Pétert, amiért az azt állította róla, hogy korábban az alvilágból ismert Portik Tamásékkal üzletelt, minek keretében áron alul adhatott el belvárosi önkormányzati ingatlanokat.

A bizonyítási eljáráshoz szükséges listában több szász eladott ingatlan szerepel, és Juhász Péter Facebook-posztja szerint

Rogán csupán pár hete volt polgármester, amikor már 65%-os kedvezménnyel adott el egy ingatlant. A Szerb utcában lévő lakást 127 ezer forintos négyzetméteráron adták át a Pintér Sándor belügyminiszter korábbi üzlettársaként ismert Rack Lászlónak.

Hírdetés

Az Átlátszóhoz eljutott lista Juhász szerint 83db A3-as oldalból, oldalanként pedig 20-30 ingatlanból áll.

A lap ez alapján azt írja, hogy még 2006-ban, Rogán Antal polgármesterré válása után nem sokkal Rack László két helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 321 nm-es ingatlant vásárolhatott meg bruttó 40,6 millió forintért – így jön ki a 127 ezres négyzetméterár.

Az ingatlanok alacsony vételárát bérlői kedvezményeken túl az egyösszegű fizetésekkel vagy épp a helyiségek átalakításával indokolták. Az Átlátszó azt írja, a bérlő nem személyesen Rack volt, hanem az a Gastrostarlight Kft, aminek 2004 és 2011 között Rack volt az egyedüli tagja, ám a cég végül vagyon nélkül szűnt meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »