Belgium legújabb hőse: Hat napig feküdt tehetetlenül a felborul autóban a legnagyobb hőség idején

Belgium legújabb hőse: Hat napig feküdt tehetetlenül a felborul autóban a legnagyobb hőség idején

Corine Bastide lett Belgium hőse ezen a nyáron. A 45 éves hölgy hat napot töltött felfordult autójában egy elhagyatott erdőúton, ráadásul mindezt Belgium történetének legmelegebb napjaiban, étel és víz nélkül.

Bastide sajtá bevallása szerint Liege városától délkeletre, egy erődben szenvedett autóbalesetet még július 23-án. A fékek felmondták a szolgálatot, az autó pedig nagy sebességgel fának csapódott, majd felborult. A mentőegységek csak hat nappal később találták meg és szabadították ki a járműből, majd rögtön kórházba szállították.

Bastide története szerint az első éjszakát eszméletlenül töltötte az autóba szorulva, a családja ezért nem érte el a mobilján. Teste bal fele súlyosan megsérült, karja és lába elviselhetetlenül fájt, teste üvegszilánkokon feküdt. A mobilját nem érte el. A mobilja hamarosan lemerült, segítségért kiáltozott, de senki sem hallotta.

Az autóban, magatehetetlenül töltött napok voltak ráadásul Belgium legforróbb és legviharosabb napjai. Napközben 40 fok feletti hőmérséklet volt, majd egy két nap múlva megérkeztek a viharok. Bastide tehát először a hőségtől szenvedett, majd az esővízben didergett.

Hírdetés

Bastidenak egyik lábával sikerült ugyan kitárnia az egyik ajtót, de helyváltoztatásra nem volt képes. Elmondása szerint úgy érezte, hogy ha megmozdul, el akar törni a hátgerince.

„Azt hittem sosem jutok ki élve, de élni akartam a gyerekeimért. Nem akartam, hogy azt higgyék, hogy valami hülyeséget csináltam, hogy öngyilkos lettem.”

mondta a sajtónak.

Bastid eltűnését a család jelentette a hatóságoknak, a rendőrség pedig néhány nap múlva egy járókelő bejelentése alapján megtalálta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »