Belga szakszervezeti vezető és egyetemi tanár: Izrael mérgezi, halálra éhezteti és a szerveiért rabolja el a gyermekeket

Belga szakszervezeti vezető és egyetemi tanár: Izrael mérgezi, halálra éhezteti és a szerveiért rabolja el a gyermekeket

Egy belga egyetemi előadó, valamint az ország egyik legnagyobb szakszervezetének vezetője cikke szerint Izrael palesztin gyerekeket mérgez és gyilkol meg azok szerveiért. A palesztin oldal által is gyakran hangoztatott szervrablási vád kritikusai szerint az állítás a középkor antiszemita vérvádjait idézi – írja a JTA-ra hivatkozva a TEV.

Robrecht Vanderbeeken az ACOD szakszervezet kulturális titkára, emellett filozófiaprofesszor a brüsszeli Vrije Egyetemen. Cikkében, mely a De Wereld Morgen baloldali híroldalon jelent meg, számos súlyos váddal illeti a terrorállamot.

A múlt héten a Föderációközi Esélyegyenlőségi Központ (UNIA), "rasszizmusfigyelő" állami (!) szervezethez panasz érkezett Vanderbeeken írásával kapcsolatban, miszerint a cikk szövege erősen antiszemita felhangú, a Joods Actueel Zsidó magazin értesülései szerint.

Gáza lakosságát, mely Izraellel és Egyiptommal határos, halálra éheztetik, mérgezik és a gyermekeket elrabolják a szerveikért – írja Vanderbeeken cikkében.

Hírdetés

A panaszt követően a De Wereld Morgen híroldal eltávolította a szervkereskedelemmel kapcsolatos részt, de a mérgezéssel és éheztetéssel kapcsolatos állítások benne maradtak az írásban. Emellett a felületen megjelent egy 377-szavas helyreigazítás, melyben a lap elmagyarázta, miért távolította el a szervrablás vádját tartalmazó részt a cikkből. A helyreigazításban azonban a híroldal megerősítette, hogy továbbra is vádolja Izraelt többek között a palesztin gyermekek elrablásával és gyilkolásával, melyeket a lap háborús bűncselekményeknek tekint.

A híroldal azt is sietett tisztázni, hogy továbbra is úgy hiszik, Izrael felhasználja a csapatai által megölt palesztinok szerveit, azonban szerkesztői és újságírói nem kívánják azt sugallani, hogy ”az emberrablás és a palesztin gyermekek meggyilkolása és a szervek eltávolítása és transzplantációs célra való felhasználása között kapcsolat állna fenn.”

Izrael továbbra is azt hazudja, hogy sem palesztinokat sem más népcsoportokat nem gyilkol önkényesen, hanem a "nemzetközi jog megsértését torolják meg" csapataikkal.

A De Wereld van Morgen baloldali lap nem indokolta meg helyreigazításában, hogy miért nem távolította el a mérgezéssel kapcsolatos vádat a cikkből. A palesztin oldal által gyakran hangoztatott szervrablási vád kritikusai szerint az állítás a középkor antiszemita vérvádjait idézi – ismétli meg a biztosabb hatás kedvéért zsidó gárda honlapja.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »