Belga miniszterelnök helyettes: Izrael törvénytelenül szállta meg Palesztinát

Belga miniszterelnök helyettes:  Izrael törvénytelenül szállta meg Palesztinát

2024. 10. 20.

Petra De Sutter belga miniszterelnök helyettes egyik beszédében kijelentette, hogy Izrael nem önvédelemből harcol Gázában és Libanonban. A cionista államnak fel kell hagynia Palesztina törvénytelen megszállásával.

A belga politikus sajnálatát fejezte ki, hogy több mint egy éve zajlik a háború Gázában, ami Izrael részéről állami szintű terrorizmus és nem  önvédelem ahogyan a cionista terrorállam nevezi.

Hozzátette, hogy Libanon ellen is háborút folytat Izrael állam. A légicsapásokban számtalantelepülést és  a főváros Bejrút egész lakóövezeteit rombolta le. Megjegyezte, hohy mát többb mint 1 millió libanoninak kellett elhagynia az otthonát az izraeli támadások miatt.

Egy éve zajlik a terrorizmus és az öldöklés Gázában. A beszámolók amik eljutnak hozzák felfoghatatlanok. Ez nem önvédelem. Libanon is támadás alatt van, a libanoni nép menekülésre kényszerült és folyamatos terrorizálásnak van kitéve az izraeli légicsapások révéén. Ez nem önvédelem. Teljes települések és a főváros Bejrút egyes részei van kitéve bombázásnak és rombolásnak. Több mint kétezer háromszát ember és több mint egy millió menekült hagyta el otthonát.  Szemünk látára egy újabb humanitárius válság alakult ki. – mondta Petra De Sutter.

Hírdetés

A belga miniszterelnök-helyettes szerint Izrael megsértette a nemzetközi jogok és megtagadta a nemzetközi közösséget is. Szembe megy minden ENSZ határozattal és törvénytelenül tartja Palesztinát megszállás alatt.

Izrael nem törődik a nemzetközi közösség figyelmezetéseivel, hogy hagyja abba az öldöklést és rombolást. Adja fel Palesztina törvénytelen megszállását.Ez nem önvédelem. Izrael megtiltotta  az ENSZ főtitkárnak, Antonio Gutterresnek, hogy belépjen az országba. Ez a nemzetközi közösség megtagadásával ér fel- Ez nem segíti elő a békét. Ahogyan az iráni támadás sem – mondta Petra De Sutter.

Szerinte az Irán és Izrael között kiélesedő ellenséges viszony pedig egyre inkább kiszélesíti a közel-keleti konfliktust.

Orientalista.hu-Al-Isfahani, Zenobia

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »