Belga migrációs államtitkár: a gázai palesztinok is megindultak Európa felé

Belga migrációs államtitkár: a gázai palesztinok is megindultak Európa felé

A belga kormány menekültügyi és migrációs államtitkárságának döntése értelmében Belgium naponta legfeljebb hatvan menedékkérelem beadását engedélyezi.

La Libre Belgique című belga napilap információi szerint a beadható menedékkérelmek napi korlátját rögzítő döntés célja, hogy elkerüljék a 2015-ben kialakult állapotokat.

Hírdetés

Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár elmondta, szembesülnek Angela Merkel „sikerülni fog, megoldjuk” politikájának következményeivel. Ráadásul az adatok a palesztinok tömeges beáramlását mutatják a Gázai övezetből. Hozzátette: aggasztja őket a menedékkérelmek újbóli növekedése. Ezért fontos az, hogy mielőbb cselekedjenek az ügyben.

A menedékkérők befogadásával foglalkozó belga szövetségi ügynökség (Fedasil) tájékoztatása szerint a menedékkérelmek befogadásánál elsőbbséget élveznek a családok, a nők, a gyermekek és a betegségben szenvedők. Ha a kérelmek száma elérte a napi felső szintet, arra kérik a menedékkérőket, a következő napokon próbálkozzanak irataik beadásával. Benoit Mansy, a Fedasil szóvivője megjegyezte, hogy a következő néhány hétre telítettek.

Az elkövetkező napokban a rendőrség a Fedasil és a bevándorlással foglalkozó más irodák épületeit felügyeli a rend fenntartása érdekében. A belga főváros rendőrkapitánysága szerint ez idáig nem történt összetűzés a menedékkérők és a rendőrség vagy a hivatalok munkatársai között – tette hozzá a napilap.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »