Belga hivatalnok szerint Izrael ellopja az általa meggyilkolt palesztin gyerekek szerveit

Egy belga hivatalnok szerint Izrael ellopja azoknak a palesztin gyerekeknek a szerveit akiket az izraeli csapatok gyilkolnak meg. Robrecht Vanderbeeken a belga ACOD kereskedelmi szervezet kulturális titkára állította ezt még egy augusztusi interjújában, melyet a De Wereld Morgen című belga újságnak adott. Ezzel kapcsolatban Nancy Scheper-Hughes antropológus, a University of California-Berkeley kutatója is készített egy tanulmányt, mely a svéd Aftonbladet lapban jelent meg.

,,A Gáza övezet lakosságát kiéheztetik, megmérgezik, a gyerekeiket pedig elrabolják a belső szerveik miatt.,,
A cikk miatt voltak tiltakozások. Azonban a lapban megjelent cikk igazságtartalmát az is bizonyítja, hogy korábban, még 2015-ben az ENSZ-hez delegált palesztin nagykövet is beszámolt arról, hogy az izraeli erők kiveszik az általuk meggyilkolt palesztinok belső szerveit mielőtt a holttesteket visszaszolgáltatják a palesztin hatóságnak, illetve a hozzátartozóknak.

Riyad Mansur palesztin ENSZ nagykövet ebben az ügyben levelet írt az ENSZ főtitkárnak is. A New York Times pedig még 2014 augusztusában jelentetett meg egy cikket az izraeli szervkereskedő hálózatokról. Az újság egy 2000-ben írt tanulmányában pedig kijelenti, hogy az izraelieknek ,,aránytalanul nagy,, szerepük van a szervkereskedelemben.

Hírdetés

2000-ben Dr. Yehuda Hiss patológus, az Izraeli Törvényszéki Kutató Intézet korábbi vezetője kijelentette, hogy az intézetben több izraeli patológus illegálisan távolított el bőrszövetet, szaruhártyát, szívbillentyűket és csontokat azoknak a palesztinoknak a holttesteiből, akiket az izraeli katonák lőttek le. Mindezt természetesen a hozzátartozók engedélye és tudta nélkül.

Ezzel kapcsolatban Nancy Scheper-Hughes antropológus, a University of California-Berkeley kutatója is készített egy tanulmányt, mely a svéd Aftonbladet lapban jelent meg. A cikknek olyan jelentős visszhangja volt, hogy diplomáciai feszültséget okozott Izrael és Svédország között.

Az izraeli szervkereskedelemben azonban bűntárs volt az amerikai hadsereg, vagyis maga az Egyesült Államok is, ugyanis megengedték izraeli illegálisan tevékenykedő orvos csoportoknak és cégeknek, hogy hiénák módjára háborúról háborúra kövessék az amerikai csapatokat és a háborúk áldozatainak szerveit megszerezhessék. 2003 után az izraeli hiénák Irakban is jelen voltak ahol a háború iraki áldozatainak belső szerveit szerezték meg, sőt az amerikai erőkkel együttműködve elhunyt hadifoglyok szerveihez is hozzájutottak.

PressTV


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »