Beleznay Zsuzsanna nyílt levélben kéri Semjéntől, hogy vonja vissza az emberek életét veszélyeztető törvényjavaslatát

Beleznay Zsuzsanna nyílt levélben kéri Semjéntől, hogy vonja vissza az emberek életét veszélyeztető törvényjavaslatát

Mint pénteken megírtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes minap benyújtott törvénymódosítója jelentősen megnehezítheti bizonyos gyógyszerek beszerzését, ugyanis megtiltja, hogy az orvosságokat csomagküldő szolgálattal rendeljék házhoz. A KDNP-s politikus javaslata szerint a jövő évtől bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói (gyógyszerész vagy szakasszisztens) vihetnek házhoz.

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője Facebook oldalán reagált a hírre, és a törvényjavaslat azonnali visszavonását követelte a miniszterelnök-helyettestől.

Hírdetés

Terézváros kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármestere Semjén Zsoltnak írt nyílt levelében úgy fogalmaz:

„Miközben a világ azon dolgozik, hogy minél több folyamatot online is el lehessen intézni. Amikor a Covid osztályok a járvány 4. hullámának robbanására készülnek, akkor ön jön és megtiltja a a vény nélküli gyógyszerek online vásárlását. 
Döbbenten figyelem a történéseket, de ezzel nem vagyok egyedül, hiszen egy kutatás szerint a járvány alatt tíz patikai vásárlásból négyszer az interneten, míg hat alkalommal a gyógyszertárban vették meg az emberek a szükséges készítményeket.”

A magyar néppárt politikusa kiemelte,

„Azt nem tudom hogy Ön kiknek az érdekét szolgálja ezzel a javaslattal, azt viszont tudom, hogy én a magyar emberek érdekében követelem, hogy HALADÉKTALANUL vonja vissza az ezzel kapcsolatos, emberek egészségét veszélyeztető módosítóját!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »