Beleszellentett a nulláslisztbe a Merkel által híressé tett palesztin lány: reméli, hogy Izrael eltűnik a föld színéről

Beleszellentett a nulláslisztbe a Merkel által híressé tett palesztin lány: reméli, hogy Izrael eltűnik a föld színéről

Ezt mondta ugyanis a Die Welt megrémült cionista újságírójának.

"Das Land sollte nicht mehr Israel heißen, sondern Palästina", vagyis "az országot többé nem Izraelnek kellene hívni, hanem Palesztinának" – ezzel a kijelentéssel borzasztotta el a német lap újságíróját Reem Sahwil, a 14 éves palesztin lány, aki világhírű lett, miután élő adásban elsírta magát Merkel kancellár előtt.

Merkel akkor elmagyarázta neki, hogy Németország nem fogadhat be minden menekültet, és a politika néha bizony nagyon nehéz dolog. Sahwillra kitoloncolás várt, vissza kellett volna térnie Libanonba, ahonnan családjával együtt érkezett. A kancellárt sokan bírálták érzéketlenségéért, de hamar kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását: a kislány és szülei végül Németországban maradhatnak.

Sahwil öt éve él az országban, egész jól beszél németül, és arról beszélt, mennyire szeretne Németországban maradni, és elvégezni a gimnáziumot ugyanúgy, mint az osztálytársai. Később azt is elmondta, hogy rosszul esett neki Merkel asszony válasza, de nagyra becsüli az őszinteségéért.

A Die Welt most felkereste Sahwillékat rostocki lakásukban, hogy hosszabb riportban mutassák be a család életkörülményeit. A beszélgetés azonban a zsidóimádó firkász számára rendkívül kellemetlen fordulatot vett, amikor megkérdezte a kislányt, hogy hazájának tekinti-e már Németországot.

Hírdetés

"Nem, az én hazám Palesztina", válaszolta Reem. Az újságíró észrevette, hogy a szoba falán lóg egy történelmi térkép az 1948 – vagyis Izrael alapítása előtti – Palesztináról, és rákérdezett, hogy "milyen területet nevez Reem Palesztinának".

"Az egészet", mondta a lány Merkelhez hasonló őszinteséggel.

"De ott van Izrael is", akadékoskodott az újságíró, aki alig tudott hinni a fülének.

"Igen, egyelőre, de remélem, eljön az idő, amikor majd nem lesz ott, hanem csak Palesztina" – hangzott a válasz.

"A beszélgetés most nehézzé vált. Reem, a szimpatikus, okos kislány, aki annyira szeretne Németországban élni, olyan dolgokat mondott, amelyek nem tarthatóak", jellemezte a beállt légkört a Die Welt. Az újságíró rámutatott, hogy Németországban nem tűrik el az "antiszemitizmust", és megkérdezte, hogy "érti-e Németország és Izrael különleges történelmi kapcsolatát".

"Igen, de véleményszabadság van, itt szabad ilyesmit mondanom. Nyitott vagyok rá, hogy bármiről vitatkozzunk" – adta fel a leckét Reem.

Mint kiderült, a libanoni menekülttáborban a többi palesztin gyerekhez hasonlóan őt is megismertették a történelemmel: a területfoglaló zsidó terroristák általi 1948-as mészárlással és elűzetéssel, és azzal, milyen boldogok voltak egykor a nagyszülei Palesztinában. Nem úgy, mint a mai és tegnapi magyar szülők többsége, akiknek köszönhetően a magyar fiatalok nagy része még azt sem tudja, mi volt Trianon, és rácsodálkozik, hogy milyen szépen beszélnek magyarul az idelátogató "románok, szerbek, szlovákok, ukránok"…

(Kuruc.info – Válasz.hu korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »