Beleszállt a Jobbik polgármesterjelöltjébe a Honvéd tulajdonosa

Beleszállt a Jobbik polgármesterjelöltjébe a Honvéd tulajdonosa

Lázár Tamásba, a Jobbik kispesti polgármesterjelöltjébe szállt bele egy blogbejegyzésben a Honvéd tulajdonosa.

Itt nálunk Kispesten az a szemérmetlen személy, akinek a pártja a kispesti stadion ügyében valamikor feljelentéseket írogatott, most lenyúlta csapatunk szlogenjét, a „CSAK a Kispest” szóösszetételt, hogy ezzel kampányoljon polgármesterségért. Remélem mindenki, különösen szurkolóink, látják ennek a tisztességtelen eljárásnak a mivoltát, és azokat támogatják, akik valóban tesznek valamit a Budapest Honvédért, a kispesti labdarúgásért. Én ezek az emberek helyett szégyellem magam. Remélem, ha olvassák ezt, ők is kezdik szégyellni saját magukat. Persze az ilyen alakok nem szégyenlősek. Szerencselovagok, el a kezekkel a labdarúgástól! – mindezt George F. Hemingway (eredeti nevén Szabó György), a Budapest Honvéd tulajdonosa írta az nb1.hu-n vezetett blogjában.

A kispesti fanatikusokkal évek óta pocsék viszonyt ápoló üzletember Lázár Tamásra, a Jobbik önkormányzati képviselőjére és polgármesterjelöltjére célzott, aki nyílt levélben válaszolt Szabónak. Lázár levelét teljes terjedelmében közöljük:

Tisztelt George F. Hemingway!

Hírdetés

Szurkoló barátaim jelezték nekem, hogy legutóbbi blog-bejegyzésében minősíthetetlen stílusban írt rólam. Ha nem haragszik, én nem minősítem Önt, ezt már mások több helyen megtették, mivel köztudott, messze földön híres az arroganciája.

Nézzük a tényeket! Azt írja, hogy lenyúltam a „Csak a Kispest” szlogent. Már a lenyúlás szót sem értem, pártom fő szlogenje a „Csak a Nemzet”. Egyértelmű volt számomra, hogy kispesti polgármesterjelöltként ezt fogom használni. Csak az érdekesség kedvéért, ezen szlogen megszületésénél én ott voltam a 90-es évek végén. Ön ott volt? Mivel nem és nem is biztos, hogy ismeri a történetét, így röviden leírom Önnek. Az első Orbán-kormány sportminisztere – a nevét inkább le sem írom – teljesen el akarta lehetetleníteni a klubunkat. Itt merült fel először, hogy elviszik Kispestről a csapatot, a pályából utánpótlás központ lesz, tehát teljesen felforgatták volna az eddigi életünket. Sirkó László barátom akkor találta ki, hogy bojkottáljuk a válogatott mérkőzéseit és ezentúl „Csak a Kispest!” Ez a fajta lázadás még erősebb egységgé kovácsolta a kispesti szurkolókat, mindenhol zengett a rigmus, egy ország ismerte meg. A hatalom le is szállt végül rólunk, maradt a kispesti foci Kispesten.

Valóban tettem feljelentést a Bozsik-stadion elajándékozása kapcsán. Lehet, hogy Önnek az rendben van, hogy az önkormányzat előző képviselő-testülete oda ajándékozta az Ön kft-jének a kispesti stadiont, de nekem a szerződések áttanulmányozása után, mint képviselő, aki több szabálytalanságot vélt felfedezni, hivatalból is kötelezettségem volt megtenni a feljelentést. Amennyiben tiszta a lelkiismerete, kérem, hozza nyilvánosságra azt a levelet, amiben az akkor még APEH-nek nevezett hivataltól megkapta a valós értékbecslés által kiszabott illetéket. Miért nem fizette be a kiszabott összeget? Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy ebben az országban nincs igazságszolgáltatás. Ha lenne, akkor ebben az ügyben megállapították volna minimum a hanyag kezelést, valamint az illeték meg nem fizetésének tényét.

Végül, kívánok Önnek hosszú életet, mert ahogy hallani, az örökösei nem fogják folytatni a csapat támogatását. A kérdés csak az, hogy lesz-e majd valaki, aki megtudja fizetni a csapatot akadémiástól, stadionostól. Mert gondolom, hogy a kapitalisták már nem ajándékozni fognak, hanem súlyos milliárdokat fognak érte kérni.
A tulajdonosok jönnek-mennek, de a szurkoló örök!

Lázár Tamás
önkormányzati képviselő


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »