Békés együttműködésre számít a Fidesszel Márki-Zay Péter

Békés együttműködésre számít a Fidesszel Márki-Zay Péter

„Nem számítottam ekkora különbségre, de reménykedtem a sikerben” – értékelte a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást Márki-Zay Péter a Hír TV reggeli műsorában.

A politikus 16 százalékos fölénnyel, 57,49 százalékos eredménnyel nyerte a választást a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán előtt, aki lemondott alpolgármesteri posztjáról, de továbbra is önkormányzati képviselő marad. Mint Márki-Zay Péter elmondta, Hegedűs Zoltánnal legutóbb vasárnap reggel a piacon találkozott, ahol azt mondta neki, a békés együttműködésben reménykedik a jövőben.

„Mögöttem valamennyi szabadságszerető, demokráciát, jogállamot, piacgazdaságot és Európai Uniós elkötelezettséget óhajtó vásárhelyi polgár fogott össze. Az ellenzéki pártok számára ez a legfontosabb tanulság, hogy óriási igény van nem pusztán a jelenlegi hatalom leváltására, hanem egy olyan rendszerváltásra, hogy még egyszer ne fordulhasson elő, hogy a korrupció és a megfélemlítés légkörében kelljen élniük magyar tisztességes, becsületes embereknek” – értékelt hétfő reggel.

Márki-Zay úgy folytatta, ötvenkét nappal ezelőtt nagyon kevés vásárhelyi ismerte, nem volt politikus, szinte az ismeretlenségből kellett felépítenie a kampányt. „Ennek ellenére sikerült a változás hírmondójává, ügynökévé válni. Biztos vagyok benne, hogy ha nekünk, vásárhelyieknek sikerülhetett ez, akkor bárhol sikerülhet, mindenhol sikerülhet” – mondta.

Az új polgármester egyébként ezt a gondolatot erősítette vasárnap esti eredményváróján is. „Ma Vásárhely reményt adott az egész országnak, reményt arra, hogy a hazugságokkal ellentétben a Fidesz legyőzhető. Nem a fideszesek, nem azok, akik támogatják. Velük is össze kell fogni, együtt kell legyőzni a gonoszt, a bűnt.”

http://mno.hu/

A műsorvezető kérdésére, hogy mikor tervezi kikérni a Hódmezővásárhely közvilágítási beruházásával kapcsolatos Elios-aktákat, Márki-Zay úgy válaszolt, előszőr szeretné megvárni a választási eredmény jogerőre emelkedését, de azután ez a legelső teendői között lesz a magánszemélyek építményadójának eltörlésének kezdeményezésével együtt. Mint hozzátette, ehhez szükség lesz a 10 fideszes képviselő támogatására is.

Ám kifejtette, számít arra, hogy a fideszes politikusok nem a vásárhelyieket, hanem egyetlenegy vásárhelyit fognak képviselni. Felhívta a figyelmet, hogy minden hódmezővásárhelyi választott tisztségviselőnek 44 ezer ember felé kell elszámolnia. Márki-Zay megerősítette, a kormánypárti nyilatkozatok is azt támasztják alá, nem kell tartani attól, hogy az eddig megígért fejlesztéseket leállítják az ellenzéki győzelem miatt.

Márki-Zay Péter, a függetlenként induló új hódmezővásárhelyi polgármester a Lánchíd Rádióban elmondta, hogy a hétfői napot már a polgármesteri hivatalban kezdi. Szerinte a lelkesedés hatalmas a városban és érezhető az elégedetlenség, ami – az ellenzék és az ellenzéki érzelmű választók számára – bizakodásra ad okot a tavaszi, országgyűlési választással kapcsolatban. Hozzátette, hogy a feladatok között első helyen szerepelnek azok az ügyek, amelyekkel kapcsolatban felmerül, hogy szabálytalanságok lehetnek a háttérben.

Az OLAF-jelentéssel és Tiborcz Istvánnal foglalkozó összes cikkünket ide kattintva olvashatják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »