Bekeményített Svédország

Bekeményített Svédország

A svéd kormány igyekszik a migránsok számára kevésbé vonzóvá tenni az országot. Az új rendelkezések szerint akit kiutasítanak, azonnal el kell hagynia a menekülttábort. A migránsok többsége azonban illegálisan marad az országban.

Bevezetik Svédországban az ideiglenes tartózkodási engedélyt – jelentette ki Garam Katalin, az MTVA svédországi tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában.

Ez azt jelenti, hogy aki menekültstátuszt kap, 3 éves tartózkodásra lesz jogosult. Ha valaki nem „menekült, csak joga van a menekültjogra”, akkor 13 hónapnyi ott tartózkodásra kap engedélyt, ami meghosszabbítható.

Fontos, hogy három éven belül nem lehet családegyesítést kérni, és akit elutasítanak, annak azonnali hatállyal el kell hagynia a menekülttábort, és megszűnik számára a napi „fejpénz”.

Hírdetés

A cél, hogy akit elutasítanak, utazzon vissza a hazájába. A segélyszervezetek szerint azonban a migránsoknak csak egy része megy haza, a többség illegálisan marad az országban, és a hatóságoknak fogalmuk sincs arról, hol tartózkodnak. A legnagyobb problémát a marokkói bűnöző gyerekek jelentik, akik bandákban támadnak országszerte – fogalmazott.

Beszélt arról is: egész falvak vándoroltak el Afganisztánból, Szíriából, és mentek Svédországba. Ez szerinte az internetes információáramlásnak köszönhető. A januárban bevezetett határellenőrzés azonban rendkívül hatékony volt, tavaly ugyanis hetente jöttek tízezrek, most azonban százasával „csordogálnak”. A svéd kormány azonban jelezte, megtelt az ország, 160 ezernél nem fogadnak be több menekültet.

forrás: M1 – Ma reggel / hirado.hu

The post Bekeményített Svédország appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »