Bekeményítenek Svédországban a menedékkérőknek

A svéd parlament ideiglenesen szigorította az ország menekültügyi törvényét kedden, hogy csökkentsék a menedékkérők számát – írja az Expressen című lap.

A szabályozás értelmében a svéd hatóságok a következő három évben főszabályként csak ideiglenes tartózkodási engedélyeket adhatnak ki a menekülteknek, illetve a családegyesítést is korlátozzák számukra. A szabályozás alól viszont kivételt képeznek az EU-tagállamok között kvóták alapján elosztott menedékkérők.

A kormány által előterjesztett javaslatot a 349 tagú svéd törvényhozás 240 képviselője támogatta 45 ellenében. A baloldali kormánypárti képviselők mellett a jobboldali Svéd Demokraták és konzervatívok szavaztak a szigorítás mellett.

A szigorítás július 20-tól lép hatályba, és azokra vonatkozik, akik november 24-e után adták be menedékkérelmüket Svédországban.

Emberi jogi szervezetek és a svéd egyház püspökei is élesen bírálták az új menekültügyi szabályozást.

A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer menekültet fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése, és társadalmi feszültségek is keletkeztek.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:40 ezer hrivnyáért akarta eladni gyermekét egy Donbászról menekült nőMenekülő nőket és gyerekeket lőtt agyon a török határőrségÖtéves menekült kislányra lőtt rá légpuskával egy németRovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: Svédország, menekültválság, menekültek, bevándorlás, migráció, illegális bevándorlás, illegális bevándorlókForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »