Bekeményítenek a Liberálisok, nem tárgyalnak tovább

Bekeményítenek a Liberálisok, nem tárgyalnak tovább

Felállnak az ellenzéki kerekasztaltól a Liberálisok – szerintük ugyanis Gyurcsány Ferenc megvétózta Orbán Viktor leváltását.

Bősz Anett azt mondta, készek voltak egyeztetni és részt venni az ellenzéki kerekasztal munkájában, a DK elnöke viszont továbbra is fenntartja vétóját, ezért a liberálisok a továbbiakban nem vesznek részt az egyeztetéseken és a saját útjukat járják.

A Párbeszéd korábban – a Jobbik kivételével – valamennyi ellenzéki erőt tárgyalni hívta. Az előválasztással kapcsolatos egyeztetésen kezdetben nyolc párt vett részt, mostanra viszont többen is felálltak az asztaltól, és már csak az MSZP valamint a DK maradt meghatározó erő.

Hírdetés

Bősz Anett hozzátette: Gyurcsány Ferencnek fontosabb volt a saját érdeke, mint az ország sorsa

„Az a helyzet, hogy az ilyen helyzetekben, amikor egy kiépült autoriter rendszerrel, egy romokban heverő demokratikus intézményrendszerrel, egy romokban heverő jogállammal állunk szemben, akkor dől el igazán, hogy milyen ellenzéki politikusaink vannak. Olyan politikusaink vannak-e, akiknek a saját országuk és saját társadalmuk fontos, vagy olyan politikusaink, akiknek saját pozíciójuk és pártjuk a fontos. Sajnos erre láttunk esettanulmány a mai napon” – nyilatkozta Bősz Anett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »