Bekeményít az osztrák belügyminiszter

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter még szigorúbb intézkedéseket jelentett be szombaton a bűncselekményeket elkövető menedékkérők ellen.

A miniszter azt követően döntött erről, hogy a rendőrség péntek este őrizetbe vett 22 csecsen állampolgárt Bécs Floridsdorf nevű városrészében, és fegyvereket is lefoglaltak.

Sobotka bejelentette, hogy “haladéktalanul végrehajtják” az osztrák kormánykoalíció január végén elfogadott közös programjának kitoloncolásokra vonatkozó részét. A kitoloncolásukra váró embereket egyebek mellett visszaszállítási központokban tarthatnák fogva a hatóságok.

 EPA/SVEN HOPPE

Hírdetés

 

A belügyminisztérium szerint a huszonkét csecsen férfi közül 16-an menekültstátusra jogosultak, négyen menedékkérők voltak, kettejük kérelmét pedig elutasították.

“Az nem lehet, hogy menedékkérők és menekültek, akik Ausztriában kérnek és kapnak védelmet, visszaéljenek a vendégjoggal, és veszélyt jelentsenek a lakosságra” – jelentette ki Sobotka az APA osztrák hírügynökségnek. “Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy bűnözők ne élhessenek vissza a menedékjoggal, és hatékonyabb legyen az elutasított menedékkérők kitoloncolása” – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »