Bekavart a kormány házi lapja, leleplezték a Békemenetet

Bekavart a kormány házi lapja, leleplezték a Békemenetet

A kormánypárti Magyar Idők leplezte le, hogy a Békemenetet maga a kormány szervezte. Holott eddig politikusok és maguk a menetet szervező Civil Összefogás Fórum tagjai is azt állították, hogy a kormánynak ehhez nincs köze. Az ellenzéki pártok kettős mércéről beszélnek.

A 2014-es Békemenet résztvevői a Fidesz-kormány mellett demonstráltak, hogy a 2010-ben megkezdett utat folytassák. A menetet a Civil Összefogás Fórum szervezte, akik többször is hangoztatták függetlenségüket. A kormánypárti Magyar Idők viszont a civil államfőjelöltet Majtényi Lászlót ostorozó  hétfői cikkében azt írta, hogy a Békemenetet a kormány szervezte.

„Jó lenne félretenni a kettős mércét…!” – A Jobbik szerint a kormány a saját álcivil szervezeteit is jó lenne, ha ellenőrizné, ne csak Soros György által támogatott szervezeteket.

„Nagyon kíváncsiak lennénk, hogy például a békemenet szervezői ezt az óriásplakátkampány-háborút, amit most már többedik alkalommal indítottak, ezt miből finanszírozzák. Én a kormány helyében ezt is alaposan megvizsgálnám” – nyilatkozta Magyar Zoltán, a párt országgyűlési képviselője.

Az LMP szerint a kormány a számára kedves civil szervezeteket támogatja, a többit el akarja lehetetleníteni.

Hírdetés

„A kormány azokat a civileket, amelyek az ő érdekeit szeretik, azokat szereti és támogatja, azokat a civileket, akik pedig a nyilvánosságot és a jogvédelmet kimondva valóban a kormány fölötti kontrollt szeretnék gyakorolni, civil kontrollt, társadalmi kontrollt szeretnék gyakorolni, ezeket pedig szeretné eltávolítani” – véli Hadházy Ákos, a párt társelnöke.

A Demokratikus Koalíció a Civil Összefogás Fórumot a kormány alvó ügynökének tartja.

„El kell dönteni, hogy civil szervezet vagy a kormány egyik intézménye. Így, ebben a formában ez a működés nem helyénvaló. Különösen, hogy ha azt látjuk, hogy közben más civil szervezeteknél házkutatást rendel el a kormány, erőszakkal, majdnem hogy bilincsbe verve vezetik el őket, és ugyanakkor pedig megkülönböztető jelzéssel akarják ellátni ezeket a civil szervezeteket, tehát ez a mérleg másik serpenyője” – mondta a DK-s Oláh Lajos.

A Párbeszéd a CÖF-öt blöffnek nevezte. Szerintük ez arra jó a kormánynak, hogy a másképp gondolkodókat elhallgattassák.

„Hogyha ilyen lépéseket tennének a civil szervezetek, állítólagos álcivil szervezetek elleni szankciókat vagy bármit kezdeményeznek, akkor talán először a saját portájuk előtt kellene söprögetni. És akkor reméljük, hogy azok a szabályok ugyanúgy a CÖF-re is fognak vonatkozni, mint másokra” – jelentette ki Hudák János, a párt elnökségi tagja.

A kormánypárti civil szervezet – vagyonnyilatkozatuk szerint – 2013-ban és 2014-ben is százmilliókból gazdálkodott, adományként kapták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »