Bejrútba érkezett az egyik legjelentősebb iraki síita politikus

Bejrútba érkezett az egyik legjelentősebb iraki síita politikus

2023. 11. 07.

Hétfőn a libanoni fővárosba érkezett Kays Al-Khazaali, a saját fegyveres milíciával rendelkező iraki parlamenti frakció, az Asaib Ahl Al-Haq főtitkára.

A kiváló iraki politikus látogatásának célja a libanoni Hezbollah hazafias mozgalommal történő egyeztetés a Gáza övezetben kialakult helyzetről.

Az iraki politikus Bejrút déli részén, a Hezbollah egyik parancsnoki központjában találkozott a libanoni hazafiakkal, ahová az októberi Izrael elleni támadás előtt Ismail Haniyeh, a Hamasz szóvivője is ellátogatott.

Hírdetés

A Gáza övezetben kirobbant fegyveres konfliktus kezdete óta iráni és iraki politikusok is kijelentették, hogy az Egyesült Államok és Izrael ellen küzdő, az ,,Ellenállás Tengelye,, elnevezésű nemzetközi koalíció összehangolja műveleteit a cionista rezsim ellen.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (This is Beirut)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »