Bejelentkezett Bin Laden fia az al-Kaida vezetéséért

Bejelentkezett Bin Laden fia az al-Kaida vezetéséért

Oszama bin Laden fia és kijelölt örököse, Hamza bin Laden hangüzenetben szólította fel a szíriai dzsihádistákat, hogy egyesüljenek, és „szabadítsák fel Palesztinát”. Jelentkezésével újra felerősödtek a találgatások, hogy a fiatalember átveszi-e az al-Kaida irányítását.

Hamza bin Laden 24 vagy 25 éves lehet, és nem volt ott a pakisztáni házban, ahol az apját megölték az amerikai kommandósok 2011-ben. Senki nem tudja, hogy hol tartózkodik, de szakértők úgy vélik, hogyaz al-Kaida vezetése nevelgeti.

Hírdetés

A hangfelvételt az al-Kaida hozta nyilvánosságra, és az ifjú Bin Laden gyakorlatilag ugyanazt ismétli meg benne, amit az al-Kaida jelenlegi vezetője, Ajman al-Zavahiri egy nappal korábbi üzenetében, mindketten egységre, az al-Kaida és az Iszlám Állam közötti nézeteltérések és ellenségeskedések felszámolására szólítanak fel.

Bár Hamzát afféle „koronahercegként” kezelik, mióta az apja és a bátyja, Haled meghalt az amerikai kommandósok rajtaütésében, egyelőre nem játszik kulcsszerepet az al-Kaidában, és nem fűződik a nevéhez semmiféle jelentősebb tett.

origo.hu
borítókép: independent.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »