Bejelentette fia eltűnését a rendőrségen Szkripal anyja

Bejelentette fia eltűnését a rendőrségen Szkripal anyja

Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök anyja bejelentette a moszkvai rendőrségen, hogy a fia és az unokája eltűnt – közölte szerdán az Interfax hírügynökségét.

„Kedden elküldtük a bejelentést a rendőrségre, azt kérve, hogy Szergej Szkripalt és a lányát minősítsék eltűntnek. Az iratokat postán a Julija moszkvai lakhelye szerinti illetékes rendőrséghez juttattuk el” – jelentette ki a hírügynökségnek Viktorija Szkripal, a volt hírszerző unokahúga.

Hírdetés

Szergej Szkripalt és lányát sikertelenül próbálták meg megmérgezni tavaly március 4-én az angliai Salisburyben. A brit hatóságok szerint a meghiúsult merényletet az orosz katonai hírszerzés követte el, a Novicsok idegméreg-családhoz tartozó hatóanyaggal. Moszkva bizonyítékokat követelt az általa megalapozatlannak minősített váddal kapcsolatban, és kifogásolta, hogy London nem engedélyezte a konzuli hozzáférést az orosz állampolgársággal is rendelkező két áldozathoz. Az incidens diplomaták kölcsönös kiutasításához és Oroszországgal szembeni büntetőintézkedésekhez vezetett.

Az orosz fél többször nehezményezte, hogy Szkripalék tartózkodási helye a hosszú kórházi kezelés után ismeretlen. Kettőjük közül csak Julija Szkripal jelent meg a nyilvánosság előtt, egy tavaly május 23-án közreadott videofelvételen nyilatkozva. Szergej Szkripallal kapcsolatban, akiről a történtek óta egy fotót sem közöltek, a The Sunday Times legutóbbi számában azt írták, hogy állapota rosszabbra fordult. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »