Bejelentést tett parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor

Bejelentést tett parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor

A közlés érintette a “papíron” 5,2 százalékos növekedéssel tervezett jövő évi költségvetést és a 200 ezer forintos minimálbér tervét is.

A 2022-es, “újraindítási” költségvetés parlamenti elfogadása után videót tett közzé Orbán Viktor a Facebookon, a felvételt a kormányfő parlamenti dolgozószobájában rögzítették.

Ebben a miniszterelnök rögtön bejelenti, hogy bár 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel tervezték a büdzsét, a valódi cél 5,5.

“A költségvetés jó alap, de önmagában nem elegendő. Bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk,

de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt a jövedelemadót, amelyet 2021-ben befizettek” – utalt a miniszterelnök múlt heti közléseire, amelyek alapján az átlagjövedelem mértékéig szja-visszatérítés illethet minden adófizetőt, aki gyermeket nevel.

Megerősítette, folytatja a kormány a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak pedig szja-mentesen dolgozhatnak.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });