Bejelentésekkel készült az operatív törzs – cikkünk frissül

Bejelentésekkel készült az operatív törzs – cikkünk frissül

A magyar adatok ciklikussága nyomán hétfőn ismét alacsony adatokat közöltek a koronavírus-tájékoztató oldalon. A héten újabb oltóanyag-szállítmányok érkeznek – friss információkkal érkezett az operatív törzs.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese kezdte a tájékoztatót:

  • A hétvégén 496 emberrel szemben intézkedtek, mert nem vagy rosszul hordták a maszkot.
  • 391-en nyilvános helyeken nem hordták a maszkot.
  • 36-an a tömegközlekedési eszközökön, 69-en üzletekben szegték meg e szabályt.
  • 1443 ember szegte meg a kijárási tilalom és a közterületi tartózkodás szabályait, 2 személy a kutyasétáltatásra vonatkozó előírásokat nem tartotta be.
  • 228 rendőri intézkedés történt a hétvégén a tranzitszabályok megszegése ügyében. (Részletesebben itt.)
  • Hírdetés

  • 132 esetben jártak el – eddig összesen – rémhírterjesztés miatt.
  • A gyógyultak száma már meghaladja az aktív fertőzöttek számát és ma ismét relatív alacsonyak voltak a fertőzöttségi és halálozási adatok – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos, felidézve a napi adatokat: 875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 352 703 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 68 beteg, így az elhunytak száma 11 409 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 110 853 főre csökkent.

    Felhívta a figyelmet Müller Cecília, hogy az adatok nem jelentik a járvány legyőzését, hiszen már több környező országban is ismét emelkednek a járványszámok. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta az oltás felvételének fontosságát. Kiemelte, az elhunytaknál gyakran említett

    krónikus alapbetegségek Magyarországon népbetegségek, sokakat érintenek, a vírusfertőzés így sokaknál járhat súlyos következménnyel.

    A holnapi nap folyamán elfogy az országba eddig beérkezett összes vakcina, az összes beoltott személyből 10 003 az idősotthonokban lakók vagy dolgozók száma.

    Cikkünk frissül!


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »