Bejelentésekkel érkezett az operatív törzs – frissülő cikk

Bejelentésekkel érkezett az operatív törzs – frissülő cikk

Már nem minden nap jelentkeznek friss tudnivalókkal a szakemberek, de péntek után kedden ismét a kamerák elé állnak. Tartsanak velünk!

Kedden is alacsony új fertőzöttségi adatokról számoltak be a hivatalos adatközlésben: 174 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napon és 28 többségében idős, krónikus beteg hunyt el. Kórházban 947 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen. Mostanra beoltottak száma 5 176 630-ra emelkedett, közülük 3 655 647 fő már a második oltását is megkapta. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán, 53 százalékos átoltottsági aránnyal, szemben az uniós 37 százalékos átlaggal. (Részletek itt.)

A járvágyügyi adataink javulnak – összegzett Müller Cecília országos tisztifőorvos, de megjegyezte: már nem nő olyan nagy ütemben az oltásra jelentkezők száma.

Hírdetés

Nagyon fontos, hogy mindenki felvegye a második oltást is, mert a vakcinák a mutánsok ellen is védelmet nyújtanak, a súlyos-életveszélyes állapottól megmentenek ezek a szerek.

Cikkünk frissül!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »