Beismerés? A fideszes politikai nyilatkozat szerint még jövő februárban sem lesznek EU-s pénzek

Beismerés? A fideszes politikai nyilatkozat szerint még jövő februárban sem lesznek EU-s pénzek

Fideszes képviselők ma benyújtottak a Parlament elé egy politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot

„A Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról”

címmel. 

Mielőtt rátérnénk a szövegre, íme néhány fontos részlet: a benyújtás dátuma reggel 7 óra 37 perc, ennek ellenére Kövér László házelnök már egy órán belül, 8:20-kor ki is osztotta azt az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága számára, amit a testület 9 órától már meg is tárgyalt. 

Annak ellenére, hogy ennyire sietnek, a parlamenti honlap szerint a tárgysorozatba vétel határideje 2023. február 20., és egyelőre nincs nyoma annak, hogy már idén a plenáris ülés elé vinné ezt a dokumentumot a kormányzat. Ez pedig azt feltételezi, hogy

a következő év (eleje) is arról fog szólni, hogy az Orbán-kormány – még – harcolni fog az EU-s pénzekért.

Hírdetés

A javaslat apropója, hogy

„a német Bundestag 2022. november 10-én, a holland parlament 2022. november 17-én olyan indítványt fogadott el, amely a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonta a megállapodás komolyságát”. 

Ennek eredményeként többek között olyan megállapításokra jut,

„ahogy a magyar országgyűlés sem szól bele a német és a holland emberek életébe, úgy fordítva is ezt várjuk el a két ország törvényhozó és más intézményeitől. A kölcsönös tisztelet talaján állva utasítjuk vissza a törekvést, hogy Németország és Hollandia rákényszerítse hazánkéval ellentétes akaratát a magyar emberekre.”

A politikai bullshiten kívül ugyanakkor a fideszesek egy nagyon fontos felhívással is élnek, amelyet a parlamenttel meg is szavaztatnának:

„Az Országgyűlés felszólítja a Kormányt, hogy folytassa a tárgyalásokat az Európai Unióval, és Magyarország érdekeit minden jogszerű eszközzel érvényesítse.”

Tehát a kormánypártok szerint még februárban is tárgyalni kell az EU-s pénzek miatt Brüsszellel, és addigra sem sikerül érvényesíteni az Orbán-kormánynak Magyarország érdekeit?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »