Beindultak a balatoni árak, már alig drágább az Adria

Beindultak a balatoni árak, már alig drágább az Adria

Beindult az idegenforgalom, csak éppen nem túl olcsó az idei nyaralás.

Míg a Balatonon közel félmillió forintot kell fizetnie egy 4 fős családnak 3 csillagos szállodában egy hétre, addig egy hasonló színvonalú horvátországi nyaralásért akár 600 ezer forintot is kérhetnek – írja a Pénzcentrum az ATV Híradója alapján.

Hírdetés

A legnépszerűbb szálláskereső oldal adatai alapján egy háromcsillagos szállodában egy 4 fős családnak, két 12 év alatti gyerekkel egy szoba reggelivel, a horvátországi Fiumében átlagosan 512 000 forintba kerül egy hétre, Siófokon ennél valamivel kevesebbet, 462 000 forintot kell fizetni.

Szállással és utazással együtt egy 4 fős családnak Horvátországban 570 000 forintba kerül az egyhetes nyaralás, míg Siófokon ugyanez 473 000 forintért érhető el. A fenti összegben azonban nincs sem ebéd, sem vacsora, sem költőpénz.

A szállás mellett az útiköltséggel is számolni kell. Budapestről Fiuméig autópályadíjat kell fizetni, így az 15 000 forintba, míg a benzin oda-vissza 43 000 forintba kerül. Siófokra, illetve vissza egy 10 napos autópályadíjjal és benzinköltséggel 11 000 forintból lehet elutazni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »