Beígérte Karácsony Gergely a 2024-es rezsitámogatást

Beígérte Karácsony Gergely a 2024-es rezsitámogatást

Jövőre is kapnak rezsitámogatást a rászoruló idősek Budapesten a fővárostól – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken közzétett Facebook-posztjában.

Január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosít az önkormányzat évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot – ismertette a főpolgármester.

A bejegyzés szerint a jövedelemhatárt százezer forintról emelték 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Korábban ez a határ 200 ezer forint volt.

Azt írta, „hiába a kormányzati bűvészkedés az inflációs adatokkal, az áremelkedések, a megélhetési válság sokakat hoz kilátástalan helyzetbe továbbra is”. Nekik segíteni elsősorban és mindenekelőtt állami feladat – közölte a főpolgármester.

Hírdetés

Az állam azonban az egyénre hárítaná a felelősséget, de mi Budapesten továbbra is a közösség erejében hiszünk. „Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket” – fogalmazott a főpolgármester.

Tájékoztatása szerint 21 ezer háztartás fordult segítségért hozzájuk. A rezsitámogatás a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írható jóvá,

igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.

Kiemelte: a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt megkaphatja.

A bejegyzésben Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »