Befogadná a migránsokat a momentumos seggfej – nehogy eszedbe jusson rá szavazni!

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje is befogadná a migránsokat. A politikus közösségi média bejegyzéseiben fejtette ki kritikáját a kormány migrációs politikájáról, miután a kormány bejelentette a déli határkerítés megépítését. A főpolgármester-jelölt bejegyzésében hosszasan taglalta a szerinte ideális megoldásokat a muzulmán tömegek magyarországi integrációjára- írja a Hír Tv.

Kerpel-Fronius Gábor szerint “jó fejnek és befogadónak” kellene lennie Magyarországnak a menekültekkel szemben. A Momentum főpolgármester-jelöltje egy Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy ő még a gazdasági bevándorlókat is szívesen fogadná, tette mindezt azután, amikor a Magyarországra és rajta keresztül az Európába érkező migránsok ugrásszerűen megnövekedett száma miatt a magyar kormány műszaki határzár megépítését rendelte el a magyar–szerb zöldhatáron.

Kerpel-Fronius Gábornak szerint nem csak a kerítés építés volt hiba. Szerinte Orbán Viktornak el kellett volna fogadnia a Brüsszel által előírt migráns kvótát:

Hírdetés

Orbán (…) dönthetett (volna) amellett, hogy fölhívva az unió figyelmét a veszélyeztetett helyzetünkre, segítséget kérjen és beszálljon az európai együttműködésbe, ami az adott pillanatban a kvótarendszerben való részvételt jelentette volna. Neki azonban ezen a ponton fontosabb volt a belső kommunikáció.

Az egykori SZDSZ-es, most éppen momentumos politikus arról is értekezett, hogy szerinte a bezárkózás politikája helyett a nyitottság politikájára van szükség. Konkrét megoldást ugyan nem javasol közösségi oldalán, de nemzethalált jósol, ha a kormány folytatja a migrációt elutasító politikáját.

Kerpel-Fronius Gábornak nem ez az egyetlen hajmeresztő migrációs témájú megnyilvánulása: a tavalyi országgyűlési választások utáni csalódottságában egyenesen a migrációs veszélyt bagatellizálta egy Facebook bejegyzésben. Szerinte egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi – ráadásul ismerőse, családtagja – erőszakolja meg, mint egy migráns. Főpolgármester jelöltjükhöz hasonlóan a Momentum is álproblémának tartja a migráció kérdését és a migránskártya létét is megkérdőjelezi.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »