Befejeződött a Gálfi Béla Szakkórház energetikai korszerűsítése Pomázon

Befejeződött a Gálfi Béla Szakkórház energetikai korszerűsítése Pomázon

Európai uniós, hazai, valamint saját forrásból végezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a pomázi Gálfi Béla Szakkórház energetikai korszerűsítését. Négy épületen végeztek külső oldali és tető hőszigetelést, nyílászárócserét, fűtésirendszer-korszerűsítést hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszert is telepítettek.

A felújításnak köszönhetően megújuló energia felhasználásával, korszerű körülmények között tudja végezni szolgálatát a kórház. 

A Miniszterelnökség – Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület között 2023.07.31-én megkötött támogatási szerződésben vállalt célok megvalósításra kerültek, a projekt fizikai befejezése 2023.11.21-én lezárult. A projekt célkitűzése az egyesület tulajdonát képező Boldog Gellért Nonprofit Kft. üzemeltetésében álló Gálfi Béla Szakkórház négy épületének teljes körű energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítése. A fejlesztéssel érintett négy épület a gerontopszichiátria, az emelt szintű demens osztály, az addiktológia, valamint a nővérszálló épülete.

Hírdetés

A beruházás során lehetőség nyílt az épületek külső oldali és a tetők hőszigetelésére, a nyílászárók részbeni cseréjére, a fűtési rendszerek korszerűsítésére hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszer telepítésére. Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az ellátási szolgáltatások színvonalának, az ellátottak és az intézményben dolgozó munkatársak körülményeinek, az épület használati komfortjának javításához. Az épület energiahatékonyságának javítására és a megújuló energiafelhasználás hasznosítására irányuló beruházás jelentős mértékben hozzájárul az intézmény energiafelhasználási mutatóinak javításához.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »