Beérett a gyűlöletkampány, angol szó miatt pofozkodtak Budapesten

Beérett a gyűlöletkampány, angol szó miatt pofozkodtak Budapesten

„Mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké te csótány, saját országokban nem vagyok turista” – üvöltötte egy feldühödött férfi a Kálvin téri aluljáróban, amikor egy pizzázó dolgozója angolul kérdezte meg tőle, mit szeretne.

A dührohamnak végül nem a pizzás fiú esett áldozatul, hanem egy járókelő. Rack Bernadett csillapítani próbálta a dühöngő vevőt, de hiába: „Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, hát olyan sok a turista Budapesten , biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy hugyagyú liba (!) ez Magyarország es o magyar es aTöbbire nem emlékszem . Fejelgettett felém aztán pofán vágott , leesett a szemüvegen azt arrébb rúgta, üvöltözött még és elment.(…) Éljen a gyűlölet politika , agymosás es uszítás” -írta bejegyzésében a megvert nő, aki először a 444.hu-nak beszélt a támadás körülményeiről.

Hírdetés

Az agressziót tekinthetjük a több milliárdos költségvetésű gyűlöletpropaganda sikerének is: 2015 óta szeptembere – a a magyar-szerb határszakasz lezárása – óta a magyar lakosság alig láthatott saját szemmel menekültet, az ellenük és Brüsszel ellen uszító plakátokból viszont annál többet, a migráció szó mára pedig szinte a járvány szinonimájának tűnik a kormányzati kommunikációban.

A Népszava egy washingtoni elemzést idézve már tavaly arról írt, hogy Európában a magyarok félnek a leginkább a migrációval járó kockázatoktól, a „láthatatlan ellenség” iránt érzett gyűlölet pedig falfirkákban és most már tettekben is jelentkezik Budapest utcáin.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »