Bedőlt a baloldal: a Jobbik mögé szorultak

Alig egy év után szakadt a baloldali összefogás Miskolcon. Eredetileg az MSZP a Demokratikus Koalícióval, az Együtt-tel, illetve a Miskolc Lokálpatrióta Egyesülettel alakított frakciót. Mára a szocialisták magukra maradtak.

Az egyiket kizárták, a másik kilépett – alig egy év után bedőlt a baloldali összefogás Miskolcon. A korábban az Együtt színeiben politizáló Nagy-Korsa Juditot a múlt héten zárták ki, miután átlépett a Demokratikus Koalícióba, és bár többször egyeztettek vele, mandátumáról nem volt hajlandó lemondani.

A már hosszabb ideje DK-s miskolci képviselő, Tompa Sándor magától lépett ki. Nyilatkozni nem akart, közleményében lépését azzal indokolta, hogy a jelenlegi baloldali frakció már nem az, amelyiket 2014-ben egy közös értékrend alapján alakítottak.

Bár a szakításhoz a  Gyurcsány-párti politikusok kizárása, illetve kilépése vezetett, a DK borsodi képviselője szerint ennek nincs jelentősége.  

Hírdetés

„Nem mi kezdeményeztük ennek a felbontását. Én azt gondolom, hogy miután közös listán indult mindenki, nem hiszem, hogy van olyan Miskolcon kevésbé tájékozott választópolgár, aki meg tudja mondani, hogy a baloldali összefogás képviselői közül ki melyik küldőszervezetet képviselte” – fogalmazott Szűcs Erika.

A válást a miskolci MSZP elnöke sem tartja problémának, azt mondja, a jövőben egy-egy ügyben foghatnak majd össze. A DK-sok lépését ugyanakkor nem kommentálja.

„Nyilvánvaló, Ön sem szokott arról beszélni, amikor bemegy a munkahelyére reggel, hogy este a feleségével milyen ellentétek feszítették. Nyilvánvaló, hogy ezt a hibát mi sem követjük el” – fogalmazott Simon Gábor.

Eddig a baloldali összefogás volt a nagyobb ellenzéki erő a közgyűlésben, a szakadással viszont a Jobbik mögé szorultak. Az MSZP négy képviselőjével megőrizte frakcióját, a többiek viszont függetlenként dolgoznak tovább.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »