Bedő Dávid házhoz ment a pofonért

Bedő Dávid házhoz ment a pofonért

Ezt hívják K.O-nak.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese nem fér a bőrébe addig, amíg házhoz nem megy a pofonért. Nemrégen a parlamentben Orbán Viktor adott neki egy makarenkói maflást, most pedig a HírTv műsorvezetője vette kezelésbe a nehéz felfogású provokátort. Ő ugyanis nem azért ment a tévébe, hogy kérdezzen, az a műsorvezető dolga, hanem azért, hogy válaszoljon, miután elfogadta a tévé meghívását a műsorba. Így másodszor is elcsattant a makarenkói jobbkezes.

Makarenko esetében a bölcsek megállapították: „A makarenkói pofon nem alkalmas arra, hogy egy diáknál olyan nézőpontváltozást hozzon létre, ami helyreállítja az ő önbecsülését.” Bedő mester estében nem is ez volt a cél. Neki semmi ilyesmit nem kellett helyreállítani, inkább a túlméretezett egóját kellett volna normális méretűre farigcsálni. Ennek azonban ő, mint általában a Momentum politikusai szoktak, ellenállt.

A parlamentben Bedő egy „egyszerű matekpéldát” mondott a miniszterelnöknek. Orbán Viktor úgy pirított rá, hogy azt mondta: minden hasonló gyermekded kérdéssel szívesen várja az irodájába a képviselőt.

Hogy a HírTV stúdiójában mi történt? Bedő meghívásának az adott apropót, hogy az utóbbi napokban Momentum rendszeresen kordont bontott a Várban, amit nem jelentett be. Tehát engedély nélkül mentek neki a kordonnak, amit a rendőrök természetesen igyekeztek megakadályozni. A demonstrálóknak a Karmelita kolostor környezetében legfeljebb csak sétálniuk lett volna szabad, nem erőszakosan nekirontani a rendőrök által védett kordonnak.

A televízió kérdésére Gelencsér Ferenc pártelnök nem válaszolt, de pártja nevében jelezte, hogy a stúdióban, élő adásban fognak válaszolni a kérdésekre. Természetesen Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese mindent csinált a stúdióban, de érdemben semmire nem válaszolt. Provokált, a miniszterelnököt szapulta, hergelte a nézőket Orbán ellen. Teljesítette a gyurcsányista politikai feladatot, mint utolsó esélyt, amivel – Brüsszel segítségével – erőszakos úton remélik megdönteni a kormányt.

Persze nem tudják megdönteni, erről az Orbánt támogató milliók gondoskodni fognak.

De hogy pontosan hogyan akarta átverni Bedő a nézőket, arról idehozok egy szó szerinti részletet.

„M. Dobos Mariann: Ungár Péter azt monda: szerinte a kordonbontás nem jó eszköz a pedagógusok problémáinak a megoldására. Szerinte a tanárok bérét összemosni a sajtószabadság, a jogállam kérdésével nem segít, hanem árt az ügynek. Erről mit gondol?

Bedő Dávid: Én azt gondolom, hogy nagyon szeretnék választ kapni öntől arra a kérdésre, hogy ön elítéli-e a…

M. Dobos Mariann: …Azért jött be, hogy engem kérdezzen, vagy elfogadta a meghívásunkat…

Bedő Dávid: A miniszterelnök nem hajlandó válaszolni még a parlamentben sem…

Hírdetés

M. Dobos Mariann: Én nem vagyok politikus, hogy én válaszoljak…

M. Dobos Mariann: …Ungár Péter véleményére nem szeretne reagálni. Ceglédi Zoltán, aki korábban…

Bedő Dávid: …Én az ön véleményére vagyok kíváncsi továbbra is?

M. Dobos Mariann: Én megmondtam, hogy ebben a szerepemben én kérdezek.

Bedő Dávid: A miniszterelnök nem hajlandó elmondani a választ, mi az ön véleménye?

M. Dobos Mariann: Elnézést, én a miniszterelnöknek a szóvivője vagyok vagy a sajtófőnöke?

Bedő Dávid. Igen, abszolút. [Természetesen nem, Bedő ezt csak úgy mondta – a szerző.] Szeretném azt, hogy a nézők lássák az ön véleményét… Akkor nem látják.

M. Dobos Mariann: Aki minket néz, pontosan tudja, hogy én itt kérdezek és nem válaszolok. Akit viszont meghívunk, elfogadja a meghívást, azt vállalja, hogy a kérdésekre választ ad. Válaszolni az ő dolga.

Bedő Dávid: Ezek szerint ön sem ítéli el a gyerekek elleni rendőri… Ez egy egyszerű igen-nem kérdés.

M. Dobos Mariann: Én ezt nem mondtam. Képviselő úr, megint kiforgatja a szavaimat. Nem foglaltam állást. Azt mondtam, hogy én itt riporter vagyok és én itt kérdezek. Magánemberként pedig felajánlottam, hogy nagyon szívesen beszélgetek önnel az adás után.”

A beszélgetés végül úgy ért véget, hogy a momentumos frakcióvezető-helyettes egyetlen érdemi kérdésre sem válaszolt.

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a Momentum, ahogy baloldal többi pártjának képviselői sem tudnak mit kezdeni a szakszerű újságírói, műsorvezetői magtartással. Végső kétségbeesésükben nekik hasznosabbnak látszik gusztustalanul provokálni, házhoz menni a pofonért, mint tisztességesen viselkedni.

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »