Becsületes helytállással küzdött a magyar vízilabda-válogatott az elődöntőben

Becsületes helytállással küzdött a magyar vízilabda-válogatott az elődöntőben

Hatalmas motivációval indult az elődöntőnek a magyar vízilabda-válogatott a házigazda horvátok ellen, Zágrábban. A szurkolók nyilván a hazai csapatot biztatták, de a magyar drukkolók is hallatták hangjukat. Izgalmas mérkőzésen jól harcolt a magyar-válogatott, szép megoldásokkal küzdöttek, szoros mérkőzésen 8- 11 arányban maradtak alul. A döntőbe a spanyolok mellé a horvátok jutottak, a magyarok a bronzéremért szállnak ezen az Eb-n utoljára a medencébe.

A szív és az akarat erejét kellett kihasználnia a magyaroknak a horvátok játéka ellen.

Az első találatot a horvátok szerezték, de a magyarok se maradtak le, Fekete minden akadály nélkül kiegyenlített. Majd betaláltak a horvátok. Három remek védést is bemutatott Gyapjas Viktor, a magyar kapus, de sajnos az ellentámadásban nem voltak sikeresek a magyarok, így őrizték a vezetést a horvátok. Egészen az első negyed végéig, amikor végül Vigvári lövésével kiegyenlített a magyar csapat, 2:2.

A második negyedben nagyon nagy harc folyt a medencében. Előnyt szereztek a horvátok, de Gyapjas Viktor bravúros védésekkel segítette a csapatot, így nem tudtak elhúzni a horvátok. Egyelőre állták a sarat a magyarok. De több kihagyott helyzet megbosszulta magát és két góllal elhúztak a horvátok, 2:4.

A harmadik negyed elején végül egy hatalmas góllal Nagy Ádám szépített, 3:4. A jó védekezés mind a kapuban, mind a mezőnyben nagyon segítette a magyarokat. A kemény védekezés miatt azonban büntetőhöz jutottak a horvátok, amit értékesítettek és így ismét két gól lett az előnyük, 3:5. Viszont a válasz sem maradt el, bombagóllal szépített Nagy Ádám, 4:5. A fordulatok nem maradtak el, ismét büntetőt értékesítettek a horvátok, 4:6. A fiatal Vigvári Vince pedig rezzenéstelen kézzel akciógóllal szépített, 5:6. De nem hagyták magukat a horvátok, egyszerűen a felzárkózás, az egyenlítés nem sikerült. A negyed végére kettős emberhátrányból sikerült kivédekezni a horvát támadást, így 6:7 lett a negyed eredménye.

Hírdetés

Bármit hozhat az utolsó negyed!

A negyedik negyedben fokozódott a nyomás, a rutin a horvátok mellé állt, így támadásról támadásra megerősítették a vezetésüket. A háromgólos hátrányt nem tudták már a magyar fiúk ledolgozni, de nem adták fel, az utolsó pillanatig küzdöttek.

Gratulálunk, szép volt fiúk!

A magyar csapat kerete:

Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (A-Híd VasasPlaket), Fekete Gergő, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Varga Vince, Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Hárai Balázs, Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Kovács Péter, Tátrai Dávid (BVSC), Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor (Szolnok)
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »