Bécsi gyilkosság: Nem 16, hanem legalább 20 éves a legfiatalabb elkövető

Bécsi gyilkosság: Nem 16, hanem legalább 20 éves a legfiatalabb elkövető

Soha véget nem érő történetté kezd fajulni a június végi bestiális bécsi gyerekgyilkosság. A négy afgán bevándorló által megerőszakolt, majd megfojtott 13 éves Leonie ügye immár egy hónapja foglalkoztatja az osztrák közvéleményt.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a legfiatalabb elkövető életkora az elvégzett vizsgálatok alapján nem 16, hanem mintegy 20 év – tehát a gyilkosság időpontjában már nagykorúnak számított.

Rekonstruálták a bécsi gyilkosságot az osztrák hatóságok

Hírdetés

A gyanúsított előtte azt hazudta az osztrák hatóságoknak, hogy az áldozat a szerelme volt és a kérdéses napon önként mentek az önmagát 18 évesnek mondó „testvér” lakására, hogy ott „érzéki” pásztorórát töltsenek el együtt. Arra, hogy a lányt a többi „testvér” közül legalább kettő megerőszakolta, majd megfojtotta, a legfiatalabb elkövető nem emlékszik: szavai szerint ugyanis őt is bedrogozták és nem volt eszméleténél.

Jelenleg három elkövető ül előzetes letartóztatásban, negyedik társuk ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, ami egyelőre nem vezetett eredményre.

A bécsi gyilkosság margójára: Ausztria afgánjai

Krone


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »