Be sem léphet Eszenyi

Be sem léphet Eszenyi

Két hónapja Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója még bejárást engedélyezett elődjének, Eszenyi Enikőnek a teátrum területére, most viszont meggondolta magát a direktor – közölte a PestiSrácok.hu a Blikk információi alapján.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az általa rendezett darabok próbáit csak videón nézheti meg, majd e-mailen írhatja meg véleményét – olvasható a Blikk cikkében, írja a PestiSrácok. Miután Rudolf Péter meghallgatta a művészeti tanács, a szakszervezet és a Vígszínház vezető munkatársainak véleményét, úgy döntött, Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújítópróbáira. A volt igazgató a felújítópróbákról videófelvételeket kap, majd az észrevételeit elektronikus levélen keresztül juttathatja el a színháznak – adta hírül az RTL Híradó. A teátrum eddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóértesülést.

 

Tizenegy évig vezette a színházat

Hírdetés

Eszenyi Enikő 11 éven át volt a Vígszínház igazgatója, rendezője és színművésze, de amikor a posztot ismét megpályázta, kitört a botrány, ezért a szerződéses a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész visszavonta színházigazgatói pályázatát. Néhány hete lezárult a fővárosi önkormányzat által az ügyben kezdeményezett vizsgálat, amelynek eredményét nem közölték.

Három darabja maradt műsoron

Eszenyi Enikő eddig 28 darabot rendezett a Vígszínházban, illetve a teátrum kötelékéhez tartozó Pesti Színházban. Ezek közül három maradt műsoron, az egyiket betegség miatt nem tűzték műsorra. A Mágnás Miska október 6-ától, A diktátor pedig november 21-étől lesz újra látható – írta meg a PestiSrácok.hu.

PestiSrácok: Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »