BDSRSTNT

BDSRSTNT

Nem mehetünk el felháborodás nélkül amellett a tegnapi hír mellett, miszerint a 17 vádlott közül kilencet felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pénzbüntetésre ítélt a labdarúgó REAC-mérkőzések fogadási csalási ügyében az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság. Még az ügyészség sem akarta ténylegesen börtönbe küldeni a csalókat, pedig a manipulációért meccsekként 600 – 750 ezer forintot ajánlottak fel játékosonként.

Nem csak a magyar foci egyik legnagyobb rákfenéje a bundázás, sorozatban buknak le külföldi klubok játékosai, edzői. A kiterjedt külföldi maffiahálózatok által felügyelt csalásokban ezek az emberek nyilvánvalóan a legkisebb és talán a legártatlanabb láncszemek.

Nincs ez másként a reacos játékosok esetében sem, de az a legkevésbé jó irány, ha már-már a bíró is mosdatja a vádlottakat. A vádlottak közül legismertebb Erős Károly esetében egyszeri apró botlásról, szerencsétlen kivételről beszélt a taláros testület elnöke, ami a futballistáról kialakult példamutató összképet nem rontja… A többi vádlottat se dudálták kesztyűbe, ugyanis végrehajtandó szabadságvesztést akkor sem szabtak volna ki rájuk, ha az ügyészség kéri.

Hírdetés

Ha keményebb ítéletek születnek, akkor talán inkább próbálkoznak majd bundázással befolyásolni a heti albán tésztagyúró verseny kimenetelét, vagy az indonéz másodosztályú krikettbajnokság játékosait csalásra csábítani.

Hagyják békén a magyar sportot, a magyar focit, azt a sportágat, ahol a több évtizedes összekacsintás és a problémát a szőnyeg alá söpörjük mentalitás után kétségtelenül végre eredmények születtek és foglalkoznak az örökölt problémákkal.

Ha pedig végre ténylegesen rács mögé kerül valaki, és eltiltják foglalkozásától, akkor kétszer is meggondolja valaki, hogy belevág egy erkölcsileg vállalhatatlan dologba, és meggyalázza a sportot és a nézőket a bundázással. Nincs helye semmilyen mentő körülménynek ilyen esetben, ne vádolja senki a rendszert, ne félhet senki attól, hogy majd vége lesz az aktív pályafutásának és fel kell halmoznia.

Tegnap még csak első fokú ítéletet született. És a Fővárosi Törvényszék felkészül a Siófok és a Diósgyőr mérkőzéseit tárgyal bundaügyekre. „Keményen határozottan, nincs izé.”


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »