Bazz Sanyi, te melyik országról beszélsz?

Bazz Sanyi, te melyik országról beszélsz?

„Tisztelt miniszterelnök úr! Jelentem, hogy az országban rend van” – kezdte beszédét tegnap Pintér Sándor, a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén. A szavak hallatán többen riadtan néztek körbe a teremben. Még OV gyomra is összerándult talán egy pillanatra. A legtöbb szempár a mennyezetre tapadt. Mindenki azt találgatta, hogy az mikor szakad rájuk.

Azonban a födémszerkezet meglepő módon állta a megpróbáltatásokat, így a belügyminiszter tovább folytathatta a honi közbiztonságról szóló beszámolóját: „A közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd. Ez nemcsak a Belügyminisztérium és a szervezeteinek a megállapítása, hanem közvélemény-kutatók egyértelmű megállapítása. Ezentúl megkérdeztük az önkormányzati vezetőket, a polgármestereket, az iskolaigazgatókat és a szülőket is valamennyi iskolában, és egyértelmű választ kaptunk arra, hogy a közbiztonság javult, a közbiztonság szilárd, ezzel elégedettek.”

Ezen mondatok után a hallgatóság zömén az idegesség helyett egy másik érzés lett úrrá. Többen kezdték azt hinni, hogy a szemük előtt futó műsor nem komoly, hogy az egy vicc, kandikamera és mindjárt megjelenik valamelyik idióta az egyik kereskedelmi kanálisból és kioszt egy nagy üveg pezsgőt, ami után mindenki fellélegezhet, mondván véget ért ez a szürreális látomás.

De nem. Nem történt semmi ilyesmi. Pintér Sándor rendületlenül, teljes komolysággal folytatta tovább a szövegelést a BM elmúlt négyéves tevékenységéről.

A gyanútlan szemlélődő pedig csak néz, és miután túl van az első reakcióból jövő kurvaanyázáson felteszi magában a kérdést: Bazz Sanyi, te melyik országról beszélsz?

Hírdetés

Milyen rend az, ahol a vidéki városokban és falvakban nap mint nap terrorizálják az embereket?

Milyen közbiztonság az, ahol öregeket vernek agyon és rabolnak ki 500 forintért tizenéves kancigányok?

Milyen rendről lehet beszélni abban az országban, amelyiknek a cigányfertőzött településein sötétedés után nem mernek kimenni az emberek az utcára, ahol nem merik üresen hagyni még egy órára sem a házaikat, mert azonnal szétlopják a portákat?

És lehetne még sorolni megállás nélkül a kérdéseket, lehetne sorolni a példákat arra, hogy Magyarországon folyamatosan romlik a közbiztonság. Hiába van több rendőr, ha azokat a trafipaxolni külditek az utakra, hiába van több egyenruhás, ha nincs kormányzati szándék a cigánybűnözés megállítására.

Pintér ódákat zeng a rendről, röhejes módon közvélemény-kutatási eredményeket hoz fel, hogy alátámassza a valósággal köszönő viszonyban sem lévő állításait. És miközben a miniszter évet értékel, az idő alatt Érden egy cigányhorda kardokkal támad rá a rendőrökre, mert néhányukat elő akarják állítani falopásért. Történik természetesen mindez a „szilárd közbiztonság” közepette.

Nem tudom, hogy a belügyminiszter a mondandójának az összeállítása kapcsán egyeztetett-e valakivel, nem tudom, hogy kikérte-e valamelyik vezető narancsos politikusnak a véleményét. Valószínűleg nem, vagy csak nagyon kevesekét. De hogy a pécsi fideszes polgármesterrel, Páva Zsolttal nem egyeztetett abban biztos vagyok. Pedig ő biztosan tudott volna mesélni egy s mást a honi közbiztonság valós állapotáról…


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »