Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Zagyva György Gyulától

Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Zagyva György Gyulától

Ma hozta meg jogerős döntését a Fővárosi Ítélőtábla abban a személyiségi jogi perben, amelyet Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője, a HVIM társvezetője indított Bayer Zsolt fideszes újságíró ellen annak egy felvidéki fórumán 2012-ben elhangzott kijelentései miatt.

A mai másodfokú döntés annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a Magyar Hírlap békemenetes újságírójának mégsem kell kártérítést fizetnie, mindösszesen bocsánatot kell kérnie azért, mert többek közt “sült bunkó, barom, prolinak” nevezte Zagyva György Gyulát, akiről azt mondta, hogy “amikor az ember lapos köveket felfordít a pincében, olyan arcú lények másznak ki alóla”, és akinek szerinte rongyosra kéne verni a pofáját.

Hírdetés

Megkerestük Zagyva György Gyulát, aki kérdésünkre elmondta, hogy már azt is elképesztőnek tartotta, hogy korábban mondvacsinált okokra hivatkozva megszüntettek egy jogerős ítéletet, amelyben kártérítésre kötelezték Bayer Zsoltot. Mint fogalmazott, már akkor tudta, hogy semmi érdemleges döntés nem várható másodfokon sem. Az ítélet kapcsán kiemelte, hogy “engem tartanak ilyen stílusúnak, miközben rólam ezek szerint bármit lehet mondani”, és rámutatott, hogy ezután ne lepődjön meg senki, ha ilyen irányba megy el a közbeszéd, amikor a sértő szavaknak gyakorlatilag semmilyen következménye nincs. “Nem mellékesen felhívnám a sajtó figyelmét, hogy megszűntették a Pősze Lajos által benyújtott pótmagánvád miatt indított eljárást (amely szerint én őt leköptem), bízom benne, hogy erről is beszámolnak majd. Én megteszem a jogi lépéseket Pősze ellen” – tette hozzá.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »