Bayer Zsolt: Vona Gábor majd elszámol

Bayer Zsolt: Vona Gábor majd elszámol

Mindenki találgat, latolgat, elemez, feltételez, összeesküszik vagy összeesküvés-elméleteket gyárt, kimutat, megmond, tagad, bevall, felfüggeszt és feltár, s mindezt csak azért, hogy kiderüljön, hová lett a zsozsó.

Mert zsozsó, az volt.

Volt egyszer ugye 720 millió forint állami támogatás, mármint a mostani kampányra. És – lássuk be – 720 millió forint nem is olyan kevés, abból már futja egy egész rendes kortesszakállkára is, pr-interjúkra meg egy tökös vacsira is a Spinozából jövet-menet.

Aztán voltak még az „egyéb források”, és ezen tétel alatt 275 millió forint szerepel.

Hogy hol? Hát a Jobbik most leadott kampányelszámolásában, amelyet a másodlagos frissességű pártelnök, Sneider Tamás jegyez. Szóval ő írta alá, hogy a 720 milliós állami támogatáson kívül volt még 275 millió „egyéb forrás” is.

Ez mindenesetre őrületesen örvendetes, jó, ha az embernek vannak egyéb forrásai, csihányt szed az árokparton és eladja a gyógyfüvesnek vagy a jó Biri nénének, esetleg bodzát szed és azt adja el, láttunk már ilyet, énekelték is az Üllői úti stadionban, hogy „bodzát szedünk, bodzát szedünk, bodzáááát szedünk, és BMW-t veszünk” – szóval jó dolog az egyéb forrás, csak most akad egy kis bibi.

Ugyanis Sneider Tamás másodlagos frissességű pártelnök azt írja a beszámolójában, hogy a „választási célra kapott adományok” összege 20,5 millió forint volt.

Ez is nagyon jó, kell, hogy az embernek legyenek mecénásai, csak az a baj, hogy a harmadlagos frissességű Gyöngyösi Márton az 1963-as Központi Bizottságot idéző körmondatokban bevallotta, hogy az ÁSZ-büntetésre összekalapozott adományokat elköltötték a kampányra, mert hát – mondta ő, mint egy feltámadt Biszku Béla – szóval őőő, hát az emberek joggal hitték, őőő, hogy azért a Jobbik majd megnyeri a választást, ezért őőő, tulajdonképpen és végső soron őőő alapvetően akár a kampányra is adakozhattak, őőő.

Hírdetés

Na, és őőő a Jobbik agytrösztje, ugye.

De visszakanyarodva a pénzhez, az emberek, akik adakoztak a büntetésre, miközben nyilván joggal hitték, hogy valójában a kampányra adakoznak, 101 milliót adakoztak össze. És Gyöngyösi „Joggal Hitték” elvtárs meg Sneider „Nincs Is Nekem Annyira Sok Eszem Ám” Tamás azt mondták, a 101 milliót elköltötték a kampányra. Aztán most a Sneider meg beleírta az elszámolásba, hogy akkor az adományokból 20,5 millió forint ment kampányra.

El kell itten végezni, kérem, egy úgynevezett kivonás nevű alapműveletet, hogy Besenyő Pista bácsisan fejezzem ki magamat, kérem, és akkor azt kapjuk, hogy 80,5 milliócska hibádzik az ügyletben.

És ezen a ponton kelnek szárnyra találgatások, okoskodások, és mindenféle egykor volt jobbikosok meg mindenféle sosem volt jobbikosok kezdik el emlegetni a szegény, semmiről sem tehető anyukákat.

Holott lenne itt egy másik lehetőség is, ami mindeddig senkinek sem jutott eszébe.

Mi van, ha az történt, hogy a Jobbik a végveszélyre való tekintettel feltette a Vaterára a Pörzse Sanyi szellemi képességeit meg a Vona és a Szabó Gáborok böcsületét és adott szavát. Ezért kaptak egészen pontosan 209 forintot, amiből parizert és zsemlyét vettek az aktivistáknak.

Ha levonjuk a 80,5 millióból a 209-et, akkor 80 499 791 forint marad, amivel még el kell számolni. És ez már semmiség. Ezt a Vona pikkpakk megoldja, amint hazajött Milánóból, ahol igazi olasz fagyit nyal. Jó mélyen, zsibbadásig, többször…

Bayer Zsolt – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »