Bayer Zsolt: Válasz a rágalmazókat

Bayer Zsolt: Válasz a rágalmazókat

Hadházy ismét megrágalmazott valakit, valakiket. A megrágalmazott válaszolt neki. Nagyon helyes. Azt pedig egyenesen csodálom, hogy micsoda türelemmel, milyen emberi módon képes megszólítani ezt a legalja, rohadék gazembert.

Tisztelt Képviselőtársam! Kedves Ákos!

Szeptember 3-án tartottál egy korrupcióinfót a választókerületemről. De nem jöttél oda. Pedig jöttöddel lehetőséget adtál volna, elsősorban magadnak, hogy megismerd a térséget. Nekem pedig lehetőségem lett volna, hogy hazugságaiddal szemben megmutassam, hogy az elmúlt tíz esztendőben kis falvaink és vidéki városaink honnan-hova jutottak el. Komárom-Esztergom megye 3. számú egyéni országgyűlési körzetében 41 település van, közte 300 fős kis falvak és 20 ezres városok is. Ezen a 41 településen nyugodtan végig lehet menni, és valamennyi polgármester – köztük az ellenzékiek is – be tud számolni megvalósult és folyó beruházásokról. Pár millióstól a több milliárdos fejlesztésekig.

Csak az általad csúsztatásokkal és vádaskodással érintett TOP-os beruházásból közel 100 fut, vagy fejeződött be a 41 településen. A települések 30 (!) vállalkozással, köztük helyiek és térségiek, végeztették el a munkát. És tudod miért Ákos? Mert ezek a magyar vállalkozások – köztük az általad kipécézettek is – magyar munkavállalóval, helyi alvállalkozókkal, helyi munkaerővel dolgoznak. A helyi, térségbeli vállalkozások, kivitelezők itt maradnak, és érdekük a munkát jól elvégezni.

Az újabb megbízásaik legjobb referenciája pedig az elvégzett munkák minősége. Tudod, Ákos, ezek a vállalkozások segítik a településeket, a falunapokat, a helyi alapítványokat, óvodákat, iskolákat. Segítik támogatással, eszközbeszerzéssel. Akad közöttük olyan is, a többségük, akik az ott végzett munkájukkal egyidőben a faluban plusz pár száz méter járdát vagy utat kátyúznak ki, vagy újítanak fel a mart aszfalból. És ez így működik évtizedek óta. Megkérdezheted bármelyik polgármestert.

Azt se felejts el, ők kifizetnek mindenkit, nincsenek kifizetetlen alvállalkozók vagy gazdasági ellehetetlenülés miatti öngyilkosságok. Ugye emlékszel, Ákos? Azok a mostanság új barátaid, akiknek a lejáratással dolgozol, így kormányoztak: alvállalkozói csődök, kifizetetlen vállalkozók és munkavállalók miatt félbemaradt és meg sem valósult beruházások. Emlékszel Ákos? Annak idején, a Téged is Parlamentbe juttató, ma már baloldali LMP azt hirdette: Lehet más a politika!

Hát, kedves Ákos, tevékenységed üzenete, hogy a mocskolódástól, a lejáratástól, a parlamenti rendbontástól, a korlátmászástól, a dudálásos akcióktól, a parlamenti viták kocsmai szintre züllesztésétől egészen biztosan más már most is, de jobb nem lett, és nem is lesz. Mivel Te hamisan beállított adatokkal dolgoztál, hát segítek Neked. Hosszú lesz – kérlek szánj rá időt -, mert a következő felsorolás az elmúlt tíz esztendő csak jelentősebb beruházásairól szól. Csak a TOP-os fejlesztések 15 milliárd értékben valósulnak meg.

Ákos, ebből a kis falvakban utak, kerékpárutak, ipari területek, bölcsődék, iskolák, köszszolgáltatást nyújtó közösségi terek, polgármesteri hivatalok, orvosi rendelők épültek vagy újultak meg. És ez csak a TOP. Ezen felül a Magyar Falu Programban csak 2019-ben 1 milliárdos útfejlesztés valósult már meg a települések közötti közlekedésinfrastruktúra fejlesztés keretében, bölcsődék, óvódai játszóterek, belterületi utak, orvosi eszközök, közösségi terek, közterületi eszközök, járdák építésére, beszerzésére is már közel fél milliárd forintból a települések épülnek és fejlesztenek. A 2020-as Magyar Falu Program is fut már, újítják fel az utcáikat, orvosi rendelőiket, intézményeiket, játszóterek épülnek, közterületkarbantartó eszközöket vásárolnak – hasonló nagyságrendben. Ákos, ezekkel (TOP, MFP) és a vidékfejlesztési, belügyminisztériumi, egyedi kormányzati döntésekkel együtt, ma, 2020-ban több száz projekt fut, a néhány millióstól a néhány milliárdosig 41 településen.

Ajánlanám figyelmedbe, azt is, hogy mind a 41 településen egyszerre akár több projekt, fejlesztés, beruházás, beszerzés is folyamatban van. Lehet ezt, a megrendelőidtől elvárt cinizmussal és lejáratással vegyítve tálalni, de a fejlődést nem észrevenni, nem lehet! Újkeletű barátaid régi formációinak (MSZP, Jobbik, Párbeszéd stb.) térségben elért eddigi eredményei és teljesítménye nem kapott jó értékelést. Itt ugyanis azt nézik, hogy dolgozol-e vagy sem. Meghallgatod-e a terveiket, problémáikat vagy sem. És őszintén remélem, az itt élők érdekében, hogy később is így lesz.

Mert a bukott baloldal összefogásba menekülő, a volt – és általatok náci pártnak hívott – Jobbik helyi figurái mocskolni, rombolni, bosszút állni akarnak. Mi pedig, a felelős településvezetőkkel – meg fogsz lepődni, még az ellenzéki polgármestereket is ide értem – együtt egy fejlődő, kiszámítható vidéket az itt élőknek. És akkor a közbeszerzésekről és a korrupcióról: ezeknek a fejlesztéseknek a kivitelezőiről kivétel nélkül a települési önkormányzatok döntöttek. Hiába csúsztatsz Ákos, itt senki nem fenyegetett meg senkit. Ha ismernéd a helyi polgármestereket, azt is tudnád, hogy egytől-egyig határozott, öntudatos és autonóm vezetők. Karakteresen alkotnak véleményt és határozott elképzeléssel jönnek hozzám. Elképzeltem, ahogyan reagálnának egy zsarolásra. Mosolyogtam. Mindegyik tudja, mit akar, és azt is, hogyan érje el. Őket nem lehet befolyásolni. Szerencsére. Én ezért tisztelem és becsülöm őket, ezért szeretek velük dolgozni.

A helyiekkel dolgoztatnak. Szerintem ez helyes. Nincsenek semmiféle susmusok, meg céghálók. Fejlesztések vannak, és fejlődés van. A szabálysértési bírságok összetarhálásának erkölcsi magaslatából ítélkezni azok felett pedig, akik segítik a településeket, és korrupciót kiabálni elég különös, kedves Ákos. A parlamenti adatlapod alapján a havi 1,103 400 milliós fizetés elég kellene, legyen a bírság kifizetésére

Hírdetés

Még valami, kedves Ákos! Következetesen ugyan 10 évről beszélek, de egy kis pontosítás szükséges. A tényleges munkát 2013-ban lehetett elkezdeni. Tudod miért? Mert újkeletű barátaid és megbízóid kormányzása idején az ország és az önkormányzatok is eladósodtak. A költségvetés rendbetételével, és az önkormányzatok adósságainak kormányzati átvállalásával kezdődött el az építkezés. Tulajdonképpen 6 teljes év fejlesztéseinek, nem teljes összefoglalóját gyűjtöttem ki Neked, csak a mi választókörzetünkben.

Ákos, csúsztatással, sejtetéssel, valótlanságok össze-vissza hadoválásával, összemosással lejáratni, legyalulni az ellenfeleiteket – ez ti célotok. És jöjjenek a konkrétumok, településenként – nem mellesleg köszönettel tartozom, mert a kis akciód lehetőséget ad a 10 évet számokban, fejlesztésekben összefoglalni, és ez mindig hasznos: Ács: városközpont fejlesztése, kerékpárút és parkolók építése, a városon átmenő közút felújítása, csapadékvíz-elvezetés rendezése – itt azért jegyezzük meg a történeti hűség kedvéért, hogy helyi informátorod, Lakatos Béla, Ács város korábbi polgármestere a zöld város projekt 300 millió forintos TOP-os támogatását 2017/18 fordulóján elműködte, elköltötte.

Tette ezt úgy, hogy a TOP-os forrásokat kincstári számlán kellett volna tartani és csak a projekt megvalósulás ütemében lehet felhasználni, ha a Kormány nem adja oda a forrást a városnak, akkor a bírsággal együtt vissza kellett volna fizetnie, ami azt jelenti, hogy működésképtelen lett volna Ács város – ezt is ajánlom figyelmedbe. 2. Ácsteszér: új művelődi ház, megújult faluközpont, felújított polgármesteri hivatal, megújult járdák és utcák, műfüves pálya építése, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 3. Aka: a település szennyvíztisztításának megoldása egyedi szennyvíztisztítókkal, megújult és megújuló művelődési ház és hivatal, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 4. Almásfüzitő: Ázeum római légiós tábor turisztikai beruházás, óvodai játszótér felújítása, … 5. Ászár: felújított polgármesteri hivatal, megújuló közösségi tér, focipálya kialakítása, … 6. Bábolna: szabadidő park kialakítása, geotermikus hőbázis kialakítása (itt a város fenntarthatósága volt a cél a meleg vízű források lehetőségének a kihasználásával, több intézménynél költségmegtakarítást eredményez a város számára), vízrendezéssel összefüggően csónakház építése, csónakázó tó kialakítása, útfelújítások, járdafelújítások, kültéri sportpark építése, …

7. Bakonybánk: közösségi tér felújítása, óvoda, orvosi rendelő felújítása, járdaépítés, orvosi eszközök beszerzése, a település teljes hosszában (Bakonyszombathelyig) a közút teljes felújítása csapadékvíz-elvezetéssel együtt, … 8. Bakonysárkány: iskolafelújítás, nemzetiségi tanterem kialakítása, műfüves pálya, óvoda építése, járdaszakaszok felújítása, … 9. Bakonyszombathely: műfüves pálya, óvodaépítés, útfelújítás, polgármesteri hivatal felújítása, orvosi rendelő felújítása, … 10. Bana: orvosi rendelő, óvodafelújítás, járdaépítés, útfelújítás – a falun átvezető teljes hosszban, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 11. Bársonyos: művelődéi ház felújítása, egyházi közösségi tér felújítása, energetikai felújítás, .. 12. Bokod: iparterület kialakítása, bölcsőde építése, bel- és külterületi útfelújítások, közösségi tér felújítása, orvosi rendelő felújítása, orvosi eszközbeszerzés, iskolai fejlesztések (tornaterem, 4 tanterem felújítása), csapadékvíz-elvezetés megoldása, hivatal akadálymentesítése, … 13. Császár: orvosi rendelő külső és belső felújítása, bölcsőde építése, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 14. Csatka: művelődési ház és polgármesteri hivatal felújítása, szennyvízkezelés egyedi tisztítókkal, … 15. Csém: orvosi rendelő kialakítása, … 16. Csép: járdaépítés, művelődési ház felújítása, energetikai projekt, … 17. Dad: iskolafelújítás, útfelújítások, parkolók kialakítás, faluközpont felújítása, csapadékvíz- elvezetés megoldása, … 18. Dunaalmás: útfelújítások, polgármesteri hivatal felújítása, Neszméllyel közös orvosi rendelő felújítása, művelődési ház felújítása, pihenő park kialakítása, tornaterem építése, intézményenergetikai felújtások, bölcsőde építése, … 19. Dunaszentmiklós: polgármesteri hivatal felújítása, csapadékvíz-elvezetés megoldása, …

20. Ete: útfelújítás, ifjúsági tábor kialakítása, műfüves pálya, orvosi rendelő felújítása, bölcsőde kialakítása, … 21. Kecskéd: orvosi rendelő felújítása, focipálya rendbetétele, sportöltözők felújítása, iskolai tornaterem felújítása, orvosi eszköz beszerzése, közterületkarbantartó eszköz beszerzése, bölcsőde építése, … 22. Kerékteleki: járdafelújítás, orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása, polgármesteri hivatal felújítása, energetikai korszerűsítés, … 23. Kisbér: út és utcafelújítások, hántai településrész művelődési ház teljes felújítása, kültéri sportpark építése, közintézmények teljeskörű energetikai felújítása, városközpont revitalizációja, járási hivatal kialakítása, bölcsőde építése (2), iparterület kialakítása, naperőmű létesítése, kerékpárút építése, kórházfelújításra közel 1,5 mrd forint jutott, és van, amiről már döntés van, de még nem kezdődött el, vízrendezés, csapadékvíz-elvezetés megoldása, autóbusz végállomás újjáépítése, … 24. Kisigmánd: faluközpont megújulása, művelődési ház építése, orvosi rendelő kialakítása, … 25. Kocs: iskola energetikai felújítása, óvoda felújítása, … 26. Komárom: Jókai Gimnázium felújítása, Jókai Liget zöld városfejlesztés, bölcsőde felújítások, szolgáltatóház építése, múzeum és kiállítótér építése, fiatalok számára lakások kialakítása, Csillagerőd felújítása, Új Duna-híd építése, gátépítés, mozi fejlesztése, Monostori erőd részleges felújítása, belterületi utak, járdák felújítása, műfüves pálya építése, Czibor sportcentrum fejlesztése, kórházfejlesztés kb. 1,8 milliárd forintból, inkubátorház kialakítása, Brigetio látogatóközpont kialakítása, … 27. Kömlőd: polgármesteri hivatal felújítása, utcák felújítása, óvoda építése, csapadékvíz- elvezetés megoldása, … 28. Környe: közétkeztetési főzőkonyha fejlesztése, útfelújítás (Tata-Környe), kerékpárút építése: Oroszlány-Kecskéd-Környe-Tatabánya, Vértessomló-Környe között, … 29. Mocsa: orvosi rendelő felújítása, járdafelújítás, orvosi eszköz beszerzése, óvoda felújítása, bölcsőde építése, iskolai tornaszoba építése (tervezés alatt, forrás rendelkezésre áll a nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési programnál), szociális szolgáltatás támogatása, … 30. Nagyigmánd: bölcsőde építése, a települést Győr irányába átszelő közút felújítása, iskolafelújítás kb. 1 milliárd értékben, termelői piac létesítése, … 31. Naszály: bölcsőde építése, útfelújítás, járdaépítés, művelődési ház felújítása, orvosi rendelő felújítása, … 32. Neszmély: útfelújítások, a Dunaalmással közös orvosi rendelő felújítása, faluközpont megújítása, kompátkelő létesítése, … 33. Oroszlány: kosárlabda csarnok építése, épületenergetikai felújítás közintézményeknél 150 millió forintos támogatással, bölcsőde fejlesztése és építése, Bányászati múzeum fejlesztése, kerékpárút építése, Majkon a műemlékegyüttes fejlesztése kb. 4 mrd forint, iskolabővítés (József Attila Általános Iskola kb. fél milliárd forint, műfüves pályák (nagy és kicsi) építése, városközpont fejlesztés (óváros, TOP szociális városközpont fejlesztése), hulladékkezelés fejlesztése (KEHOP), óvodaudvar fejlesztése, … 34. Réde: iskolai főzőkonyha fejlesztése, szolgálati lakás kialakítása, járdaépítés, csapadékvíz- elvezetés megoldása, … 35. Súr: a falu utcáinak 2/3-da megújult, csapadékvíz-elvezetés megoldása, külterületi út építése, tornaszoba építésről van döntés, … 36. Szákszend: a falusi bekötőút felújítása (a folytatásáról is van döntés a falu másik végéig, ez közút), bölcsőde kialakítása, orvosi eszközök beszerzése, óvodai játszóeszközök beszerzése, játszótér kialakítása, focipálya rendbetétele, … 37. Szomód: tornaterem építése, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 38. Tárkány: művelődési ház részleges és tervek szerinti teljes felújítása, külterületi és belterületi utak építése, felújítása, csapadékvíz-tározó és elvezető rendszer kialakítása, szennyvízhálózat kiépítése, … 39. Várgesztes: útfelújítás, csapadékvíz-elvezetés megoldása, falubusz vásárlása, óvodai játszótér fejlesztése, … 40. Vérteskethely: orvosi rendelő felújítása, művelődési ház felújítása, közterületi eszközök vásárlása, óvoda felújítása, csapadékvíz-elvezetés megoldása, … 41. Vértessomló: energetikai fejlesztés 150 millió forint értékben, iskolai fűtéskorszerűsítés, járdafelújítás, sportpálya lelátó építése, focipálya felújítása, járdák és belterületi utak felújítása, orvosi rendelő felújítása, közterületi eszközök vásárlása, kerékpárút építése, művelődési ház felújítása több szakaszban és több forrásból, …

Kedves Ákos! A kigyűjtés nem teljeskörű. Nem tartalmazza például a civilek és a nemzetiségi közösségek infrastruktúra fejlesztéseit, az egyházi fejlesztéseket, a TAO támogatásokból megvaló sportfejlesztéseket, csak részben. Olyan fejlesztéseket írtam össze, amelyeket a települések állami forrásból, EU-s forrásból vagy egyedi döntés alapján megítélt kormányzati forrásból tudtak, tudnak megvalósítani. Nem tartalmazza továbbá a Magyar Közút országos programjában megvalósult útfelújításokat és fejlesztéseket, a térségben futó állami beruházásokból is csak néhányat. Kedves Ákos! Bízom benne, hogy a fenti adatok és a projektek sokasága meggyőzött arról, amit találni véltél, sem nem a beruházások többségének kivitelezése, ami egy vállalkozó kezében összpontosul (tízen-egynéhány nyertes közbeszerzés több százból), sem nem mutyi, sem nem korrupció, hanem a polgármesterekkel közös munka eredménye a térségben.

Még egyszer, a fentiek a jelentősebb projektek, de több száz összesen, ami megvalósult, folyamatban van a beruházás, beszerzés. Még egy kis matek, a választókerületben nyertes 96 TOP-os pályázatból – az általad számoltakkal ellentétben – mindösszesen 5 nyertes közbeszerzése van a megnevezett vállalkozásnak. Ugye a 96-nak nem túlnyomó többsége az 5? Hány százaléka is? Őket sem tisztem megvédeni, remélem, ügyvédeik által megteszik. Ugyanez a matek a közbeszerzőt illetően, csak ott talán 1 TOP-os beszerzésnél dolgozott.

Az 1 hány százaléka a 96-nak? A felsorolt beruházások között van más választókerületbe eső is – ezt nem is értem -, és olyan is, ami sem nem önkormányzati, sem nem TOP-os beruházás, és egy fideszközelinek egyáltalán nem nevezhető tulajdonos érdekeltségébe tartozik. Össze fogom számoltatni az összes forrást, ami ide érkezett. Nem tévedhetek nagyot, ha 100 milliárdos nagyságrendről beszélhetünk. Kedves Ákos! „Nem neheztelek a bírálatért még akkor sem, ha a hangsúly kedvéért pillanatnyilag eltér a valóságtól.”/Churchill/

Kedves Ákos! Köszönöm, ha elolvastad! Czunyiné dr. Bertalan Judit KEM 3. választókerület országgyűlési képviselője

Bayer Zsolt

Forrás: https://badog.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »