Bayer Zsolt: Vajon ki uszít?

Ezt megígérhetem, és vegyétek nyugodtan fenyegetésnek ezt az ígéretet!

Hosszú napok óta tüntetések zajlanak Budapesten. Törvényesek és törvénytelenek. A tüntetések törvénytelen részein pedig egyre agresszívabb tömeg provokálja a rendőrséget és a hatalmat. Erőszakkal be akarnak törni Parlamentbe, minisztériumba, pártszékházba, Gyorskocsi utcai fogdába, Köztársasági Elnöki Hivatalba, rádióarchívumba.

„Mi csináltuk meg a »köteles akciót is«. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket […] És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó.

Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”
Induljunk el innen. Ezt Gyurcsány mondja Debreczeninek, az ominózus 2002-es akcióról. Innen kell elindulnunk, mert ezek csak ezt értik, és ezt csinálják, mindig, újra és újra.

Hosszú napok óta tüntetések zajlanak Budapesten. Törvényesek és törvénytelenek. A tüntetések törvénytelen részein pedig egyre agresszívabb tömeg provokálja a rendőrséget és a hatalmat. Erőszakkal be akarnak törni Parlamentbe, minisztériumba, pártszékházba, Gyorskocsi utcai fogdába, Köztársasági Elnöki Hivatalba, rádióarchívumba. Bejelentés nélkül blokkolják Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának forgalmát. Mindeközben a rendőrség békésen, mosolyogva kísérgeti őket egyik helyről a másikra, ezek a szerencsétlenek pedig azt üvöltik, hogy „Rendőrállam!”. Szánalmas.

Nekimennek a rendőröknek, dobálják, lökdösik őket, és a legnagyobb atrocitás, ami éri őket, annyi, hogy a Parlament előtt egy rendőr, akinek egy részeg proli nekimegy, annyit mond: Hölgyem, kivenné a hátsóját az ölemből, nekem ez rém kellemetlen. Igen, szánalmas ez az egész, de nem véletlen! A cél a kormány megbuktatása, méghozzá két héten belül, ha lehet! Ugyanis legfeljebb fél év múlva minden a határvédelemről és a migránsokról fog szólni – azon a terepen pedig a kormány megverhetetlen.

Erről szól hát a műbalhé, a kovácsolt gyűlölet, a múlt vasárnapi tüntetésen osztogatott szórólap, miszerint „ha a CEU-val vagy, akkor a migránsokkal vagy”, és gyere a határra április 15-én tüntetni a „menekültekért”, „nemzetközi tüntetés lesz”, „lehet majd busszal is jönni Budapestről”.

Hírdetés

S eközben az egyre agresszívabb kormánybuktatók a következőket üvöltik városszerte, írják egymásnak Facebookon. Van nevük és arcuk is:

„Háborús bűnös az a nőgyógyász, aki Ádert kirángatta az anyjából”. (Horváth László Béla)

„Le lesztek vadászva az összes hazaáruló, orbáncsicska náci patkánnyal együtt! Senki nem ússza meg!” (Horváth Alex)

„Dögöljön meg az összes áruló, aki elnyomást gyakorol ránk (sic!), és tönkre teszi ezt a csodaszép országot, mind takarodjon! Lógjon!” (Balázsné Pásztor Katalin)

És van még ezrével ilyen.

A többi meg az utcán üvölti, hogy „Lógni fogtok!”, „Börtönbe!”, és újságírókat vegzálnak. Ezalatt Magyar Bálint bemegy a Klubrádióba, és ott fejtegeti, hogy az ilyen rezsimeket narancsos forradalmakkal szokás megbuktatni.

Amit eddig felsoroltam, mind kimeríti a közösség elleni izgatás, az államrend törvénytelen megdöntésére irányuló kísérlet törvényi tényállását. De ezzel persze semmi baj nincsen a máskor oly nagyon kényes megmondóemberek szerint. A baj megint Bayer Zsolttal van, mert azt merte mondani, kimegyünk mi is az utcára. Pedig kimegyünk.

Éppen olyan békésen, a légynek se ártva, semmit sem ordibálva, mint eddig. De ti nyugodtan őrjöngjetek tovább, és játsszátok el a rettegőt. Csak Szili helyett most Szél Bernadett hajtsa félig oldalra a fejét, és vegye elő a sírós hangját. Hiszen ennyit tudtok és ennyik vagytok. De Majdant akkor sem fogtok itt csinálni. Ezt megígérhetem, és vegyétek nyugodtan fenyegetésnek ezt az ígéretet!

Bayer Zsolt – www.magyaridok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »