Bayer Zsolt: Tökéletes!

Bayer Zsolt: Tökéletes!

Bunford Gerda írása a Mozgástérben jelent meg, és egyszerűen tökéletes. Úgyhogy olvassátok, nehogy elsikkadjon. A jó Lukácsi Katalin pedig, szegény, most eléggé nehéz helyzetben van ezzel a Ferenc pápával.

Mi lesz most, Lukácsi? Hogy fogsz magyarázkodni melegházasság ügyben? Marad az egyetlen, kézenfekvő megoldás: megtagadod a kereszténységet? Nem lesz nagy ügy, majd meglátod, hiszen úgysem voltál soha keresztény… 

Bunford Gerda

politológus 

„Lukácsi, a ballib evangélista 

Bő egy hónappal ezelőtt Lukácsi Katalin, az Ifjú Kereszténydemokrata Szövetség tagja kilépett az IKSZ-ből. Már önmagában az is kérdés, hogy ennek az eseménynek mi a hírértéke. Az árulásnak persze mindig örül az ellenfél, ámbár az árulók kenyere jobbára keserű.

Ezt majd Lukácsi Katalin is megtanulja idővel. De Lukácsi egyelőre élvezi a rá irányuló figyelmet. Egy pénteki Facebook-posztban jelentette be kilépését, majd hétfőn már a Soros-féle 444.hu-nak adott interjút.

Nem is akármilyet. 444.hu-konform szóhasználat („menekültügy”, „a Népszabadság beszántása”, „CEU elleni törvény”), gondolatmenet és vélemény. Elégedetten dőlhetett hátra minden taszos és momentumos olvasó. Lukácsi az interjúban még azt is bevallotta, hogy érvénytelenül szavazott az októberi referendumon, vagyis közvetve támogatta és támogatja a brüsszeli kényszerbetelepítési kvótát. Lukácsi utolsó megszólalását rendkívül frappánsan így zárta: „Hallgass a szívedre, ne szavazz a Fideszre”.

De a történet itt még nem ér véget.

Hírdetés

A minap az ex-IKSZ-es Lukácsi felszólalt a CEU-civil-menekültek-EU tüntetésen, hevesen bírálva a magyar kormányt, amiért az nem osztja Ferenc pápa migrációs elképzelését. Beszédének számos „tanulságos” eleme volt, többek között a honfoglalás és a migrációs hullám közti párhuzam, amiben mindössze a következtetés levonása maradt el (vagyis, hogy mit is jelent mindez ránk, magyarokra és európaiakra nézve). De itt jött a nagy retorikai fordulat:

„Kérdem én, a kereszténydemokrácia nevében Habony Árpád szellemiségét választani Ferenc pápáé helyett?” – teszi fel a drámai kérdést Lukácsi.

Remek kérdés! Idézzük is fel egy korábbi Facebook-posztját, amelyben elítélte az IKSZ-et, amiért egy közleményükben „meleglobbiról” írtak. Lukácsi szerint a meleglobbit emlegető keresztények alkotnak törpe kisebbséget, és szomorúságának adott hangot azért, hogy magyarázkodnia kell melegházasság-ügyben.

Tehát az olyan mondatok, mint az alábbi, Lukácsi szerint elfogadhatatlanok:

Az azonos neműek házasságát engedő jogszabály „Isten tervének megsemmisítésére” irányul, és az ilyen törvényt megszavazó képviselők a „Hazugságok Urát szolgálják”, akik ellen „Isten háborúját” kell megvívni.

Vajon kitől származhatnak ezek a sorok? Lukácsi világában csakis a Habony Árpád által felbujtott Orbán Viktortól. Csakis egy hatalomtól megrészegült, magából kivetkőzött, kiégett politikus forgathatja ki ennyire a Szeretet evangéliumát. A valódi kereszténydemokratáknak szembe kell helyezkedniük ezzel a gyűlöletkeltő magatartással, és Ferenc pápa szellemiségében olyan vezetőket kell választaniunk, akik otthonossá teszik a világot a meleg testvéreiknek.

Az igazság az, hogy a fenti sorokat Ferenc pápa mondta, Bergoglio érsek korában.

Ilyen az, amikor valakit teljesen bekebelez a ballib világ.”

Forrás : Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »