Bayer Zsolt: Szerencsés Marci a Facen

Bayer Zsolt: Szerencsés Marci a Facen

Egy nap az értelmiségivel

15:00 – Óvatos ébredés. De fáradtabban mint tegnap.
15:05 – Tegnapról visszamaradt örmény konyak kartávolságban az éjjeli szekrényen, mellette gyufa, nőicigi. Sercenés. Szívás. Ki. Be. Ki. Be. Inhaláld a dohányfüstöt. Aztán az egészet elölről. A konyaktól. Aztán: notebook be. A kezdőlap már hetven gyászos napja Index.hu. Ma sincs erő átállítani. Gyomorsav. Szívgyógyszer.
15:45 – Elmélkedés éhgyomorra egy tetszőleges, aktuális népirtáson. Dühöngés. Sírás a klozeton. A fájdalom erős, elviselhetetlen. De már nem az ártatlanok értelmetlen, értelmezhetetlen halála, hanem az a kurva aranyér az.
16:30 – Fogmosás a kétszáz milliliter, harminchárom százalékos Crystal Szilva szeszes itallal.
16:31 – Holokauszt. Antiszemitizmus. Rövidtávú idegösszeomlás.
16:39 – Kubrádió be. Klubrádió ki.
16:40 – Kávé konyakkal. Az előszobában, a szatyorban felejtett maradék sör elfogyasztása. Talált szivarka a télikabát zsebében, még 2016-ből (újra itt az a kibaszott hideg).
16:15 – Postaláda. Független, nyomtatott sajtó. Gyakorlatilag szamizdat.
16:50 – Az utolsó doboz sör. Húzóra.
16:55 – Tévé be. ATV. Újranézni az előző esti szereplést. Kiértékelni. Tudományos eszközökkel megállapítani, hogy a szerkesztőasszony tulajdonképpen: frigid. Közben elsüppedni a kanapéban a könnyed délutáni fasizmus fenyegetésében. Libabőr. Hányinger. Öngyűlölet.
17:30 – Kölcsönkérni Kéri Lászlótól. A telefon kicseng. Nem veszi fel. Újból csörgetni. Rögzítő. Az anyád. Gyanús matatás a süket vonalban. Erre újból inni kell. Ami csak van. Gyomorkeserű hatású házikevert. Önundor.
18:40 – Késésben egy tetszőleges szolidaritási tüntetésről. Taxi.
19:30 – Felszólalás egy tetszőleges szolidaritási tüntetésen.
19:55 – Néhány szál cigivel lehúzni Gyurcsány Ferencet. Elkerülhetetlen kézfogás Gyurcsány Ferenccel, arcrapuszi Dobrev Klárával. Parfümöt váltott. Valami ízléstelen, flancos kutyulmány, talán „Guerlain”. A kettővel előtti szüretből. Micsoda ízléstelenség. Ez is csak egy proli. Szegény gazdagok. Kézfertőtlenítés. Összefutni a tömegben Vona Gáborral, aki dedikáltatni akarja a legújabb kötetet: „Rekedt ének a barna esőben”. Kézfogás. Ennek az embernek gyanúsan meleg a keze. Mégiscsak az. Kézfertőtlenítés a maradék kristályszilvával.
20:30 – Szakmai ingyenjeggyel a Katonában. Pihentető félálom.
21:55 – Jól időzített eszmélés, középerős merevedéssel a taps előtt. Gratulációk. Felkérés KZ-től rövid kritikára a következő ÉS-be. Természetesen elvállalni.
22:20 – A körúton feltűnő öltözetű fiatal lányok. Újbóli, enyhe merevedés.
23:00 – Bankautomata. A pénzszaró vastotem. De jó lenne most megölni valakit.
23:14 – Kisbolt. Claudia Császárkörte Likőr. Fejedelmi. Ambrózia.
23:19 – Dohánybolt. Nemzeti. Köpni kell. Betonszofi.
23:50 – Rágyújtani a kapualjban. A hidegben jobban esik. Nosztalgia a Vészkorszakról. Egy elkezdhetetlen regény alapötlete.
24:00 – Végre az íróasztal. Készen állni a munkára. Szakdolgozatok.
01:24 – Rosszullét. Hányinger. Lábzsibbadás. Felkészülés a mélyvénás trombózisra.
01:26 – Elmaradt trombózis.
02:00 – Meditáció a konyhakövön elterülve. Alapjövedelem és osztálynélküliség.
03:05 – A vilmoskörte órája. Ilyenkor hat a legjobban. Delírium és hallucináció. Névtáblával díszített pad a Pozsonyi úton.
4:55 – Istenek alkonya zárórésze szól a rádióban. Esszéötlet: „Haláltábor és körömpörkölt”címmel.
5:31 – Hallgatózni a bejárató ajtó előtt. Általában ilyenkor jönnek. Általában.
06:11 – Az utolsó szál cigaretta. Szakdolgozatok lassú elégetése az erkélyen a felmosóvödörben. Újraíratni. Mindig csak újraíratni.
06:49 – Öngyilkossági kísérlet két üveg Kalinka vodkával. Teli torokkal kiüvölteni az ablakon át az éjszakába: „A k**** anyádat Vidnyánszky.”
07:21 – Átmeneti idegbénulás.
07:26 – Ájulás.
07:27 – Álom a következő napról, ami az előző volt.”

Hírdetés

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »