Bayer Zsolt sistergős jobbegyenese Pressman arcán landolt

Bayer Zsolt sistergős jobbegyenese Pressman arcán landolt

Takarodj haza, ott hazudozz tovább, te roh@dék!

Egy szemét, becstelen, nyomorult gazember vagy Pressman. Takarodj haza, ott hazudozz tovább, te rohadék!

„Az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró-tolerancia elvével” – mondta az amerikai nagykövet.

Élesen bírálta a magyar kormányt az amerikai nagykövet a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében – olvasható az atv.hu-n. A rendezvényen részt vett többek között Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is. 

A kormány plakátkampányával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy 

egy vigyorgó, Magyarország felett uralkodó zsidó milliárdos látható, és a plakát arra figyelmeztet, hogy ne hagyjuk, hogy Soros nevessen utoljára”. 

Pressman beszédében a Hamász október 7-én Izrael ellen elkövetett brutális terrortámadásával kapcsolatban azt mondta, hogy ez „egy tagadhatatlan rémtett volt és hatalmas antiszemita hullámot gerjesztett a világ számos városában.”

A nagykövet elmondta, hogy szerinte „az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró-tolerancia elvével”.

„Magyarországon egyes tisztviselők egy olyan országot szeretnek láttatni, ahol nem tolerálják az antiszemitizmust, ahol a zsidókat nem támadják meg az utcán, és amely biztonságos hely a számukra. Ugyanezek a tisztviselők ugyanakkor egy másik történetet is mesélnek majd”

 – mondta David Pressman.

Hírdetés

A legutóbbi plakáton Soros György fia látható, az Európai Bizottság elnöke mellett. A nagykövet úgy véli, hogy ezek a plakátok egyértelműen antiszemita üzenetet közvetítenek.

Nem kell sárga csillagot tűznünk ezekre a plakátokra ahhoz, hogy megértsük a megjelenésük kontextusát és a képek mögött rejlő jelentést. Nem kell filmkritikusnak lenni ahhoz, hogy megértsük az egyik történetet, amelyet ezek a plakátok – ebben az országban és ebben a kontextusban – közvetítenek” 

fogalmazott.

Pressman szerint „az antiszemitizmust nem a zsidók fizikai biztonsága határozza meg. Ez egy groteszk módon alacsony mérce, ez minden kormány legalapvetőbb felelőssége, minden polgáráért. De tény, hogy bárhol, ahol az antiszemitizmus megengedett, vagy néha még bátorítják is, a zsidók nincsenek biztonságban.

Hozzátette: 

egyesek összemossák a fizikai biztonságot az általában vett biztonsággal, de a kettő nem ugyanaz.”

A plakátok mellett a nagykövet bírálta azt is, hogy szerinte Magyarországon „átírják vagy rehabilitálják a népirtásban önként részt vevő magyar tisztviselők és vezetők szelektív történetét, és nem hajlandók elítélni azokat, akik támogatják ezeket a tetteket”.

Pressman utalt a magyar kormány Izrael melletti állásfoglalására, valamint arra, hogy Magyarország vendégül látta az izraeli labdarúgó válogatottat, amelyeket köszönettel illetett, de úgy véli, ez 

„nem teszi semmissé a kormánytisztviselők revizionizmusát, vagy nem menti fel őket azoknak a plakátoknak a felelőssége alól, amelyeket kiragasztanak, újra és újra veszélyes szóképeket oltva a politikájukba.”

Az amerikai nagykövet arra figyelmeztetett, hogy „veszélyes megengedni, hogy a politikai haszonszerzés az emberi tisztesség útjába álljon” és „a biztonságos utcai sétától a betört ablakokon és a vandalizmuson át a brutális támadásokig vezető út rövid és veszélyes. Nem szabad várnunk a vérontásra, mielőtt elítéljük az antiszemizmust, amely a történelem tanúsága szerint oly gyakran odavezet.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

www.mandiner.hu

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »